Oppfordrer kvinnelige leger til å starte volleyballag

Lise B. Johannessen Om forfatteren
Artikkel

Får den svenske legen Anahita Attaran det som hun vil, har Sverige allerede i høst et landslag i volleyball for kvinnelige leger.

PÅDRIVER: Anahita Attaran har store ambisjoner for volleyballspillende leger. Foto: Privat

Anahita Attaran er lege i spesialisering i dermatologi og venereologi i Lund og pådriver for å skape sportslige møteplasser for kvinnelige leger i Sverige. Nå ser hun for seg at noe tilsvarende kan etableres i de øvrige nordiske landene slik at det vil bli mulig å arrangere landskamper mellom legelagene.

Hvordan kom du på denne idéen?

– Det er allerede et fotball-VM for mannlige leger. Jeg ville starte noe lignende for kvinner.

Og hva er målet for prosjektet?

– Jeg vil gjøre det mulig for kvinnelige leger fra hele verden til å treffes og ha det gøy, utveksle medisinske erfaringer, etablere kontakter og bidra til fellesskap. Volleyball er en bra aktivitet å samles om.

Har du fått mange reaksjoner – og har du klart å etablere et lag?

– Jeg har startet opp en Facebook-side som kalles Swedish National Medical Sports Team for Women. Den har allerede over 150 medlemmer. Läkartidningen har også skrevet om min idé. Artikkelen førte til så stor interesse for prosjektet at vi nå har startet opp to treningslag, ett i Stockholm (det nordre laget) og ett i Halmstad (det søndre laget). Vi har nedsatt et styre og er i gang med å danne en forening. Treningene starter allerede i september, og vi vil forsøke å trene en gang i måneden.

Hva blir neste skritt?

– Mitt håp og mitt mål er å kunne avholde et nordisk mesterskap i Malmø i september 2018. Jeg har fått en forespørsel om å samarbeide med en stor svensk medisinsk kongress som kalles FSl (Fremtidens spesialistleger) og dette er veldig positivt. Drømmen er å kunne arrangere et fremtidig VM. Jeg har alltid tenkt at om man virkelig vil noe og arbeider hardt for det, så kan det gå.

Dersom norske kvinnelige leger «tenner» på dette, hvordan kan du bistå og hvor skal de henvende seg?

– De må gjerne kontakte meg via Facebook eller på e-post, så kan jeg fortelle mer om hvordan vi har gjort dette. Egentlig er det ganske enkelt – det er bare å finne et treningslokale, et volleyballnett og baller, så er man i gang.

Spiller du selv volleyball?

– Faktisk ikke. Jeg har vært bryter og sjakkspiller. Jeg valgte volleyball fordi det er en sport som gir relativt små skader, har enkle regler og er en velkjent sport internasjonalt. Jeg hadde selv tenkt å ha en organisatorisk rolle, men blir jeg tatt ut, spiller jeg så klart.

Anahita Attaran kan treffes via sin Facebook-side eller på e-post: anahita.attaran@gmail.com

Anbefalte artikler