Velkommen til jugendbyen der fjell og fjord møter hav

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  «Ålesund kunne vært bakteppe for et nordisk eventyr – med en moderne vri», skriver National Geographic.

  SÅ LANGT ØYET KAN SE: Utsikten over Ålesund og havet utenfor kan ta pusten fra de fleste. Foto: Samuel Taipale/visitnorway…
  SÅ LANGT ØYET KAN SE: Utsikten over Ålesund og havet utenfor kan ta pusten fra de fleste. Foto: Samuel Taipale/visitnorway.com

  Det er ikke tilfeldig at Ålesund og Sunnmøre er blant de best besøkte turiststedene i Norge. Mange starter i jugendbyen når de skal utforske Geirangerfjorden eller de snødekte toppene ved Hjørundfjorden og i Sunnmørsalpene.

  Ålesund dekker flere øyer og strekker seg ut i Atlanterhavet. Gå de 418 trappetrinnene fra Byparken opp til Fjellstua på byfjellet Aksla. Derfra ser du hele byen, Godøya, Alnes fyr og helt ut til fuglefjellet på Runde.

  I Ålesund må man stadig se opp. Opp på fjellene, opp på den vide himmelen og opp på de vakre fasadene. Etter en stor bybrann i 1904, der nesten hele byen brant til ned, ble bykjernen gjenreist i jugendstil. Byen er med i et europeisk nettverk av jugendstilbyer som omfatter blant annet Glasgow, Wien, Barcelona, Brussel og Riga.

  Middelalderkaupangen i Borgund ble i nasjonal sammenheng den første «by» på Sunnmøre midt på 1100-tallet. Stedet var også det største kirkelige senteret mellom Bergen og Nidaros og her stod hele fire marmorkledde steinkirker.

  På Sunnmøre begynte produksjon av klippfisk rundt 1750. Kunnskapen fikk vi fra området rundt Kristiansund der de alt var godt i gang. Etterhvert ble klippfisken Ålesunds aller viktigste eksportartikkel. Byen er landets fiskerihovedstad og senter i verdens ypperste maritime og marine kluster. Den er et kraftsenter med et hundretalls bedrifter involvert i fiskeindustri, skipsdesign, skipsbygging, utstyrsleveranser, forskning og utvikling, finans- og konsulentbistand innen de maritime og marine næringer.

  Velkommen til landsstyremøte og Scandic Parken

  Velkommen til landsstyremøte og Scandic Parken

  Møre og Romsdal legeforening ved komiteen Shruti Sharma, Kristen Rasmussen, Inger Lise Kaldhol og Bjarne Storset ønsker velkommen til møtet som avholdes på Scandic Parken i Ålesund sentrum. Hotellet har glimrende konferanselokaler og flotte rom. Det er om lag halv times transport fra flyplass hvis en da ikke velger hurtigruta som legger til midt i byen.

  Første kveld inviteres alle til Atlanterhavsparken. På veien dit kan de som ønsker det få med seg en kort byvandring med en av byens underholdende guider. I Atlanterhavsparken blir det god anledning til å nyte et godt måltid, sosialt samvær og ikke minst oppleve et av de mest særpregede og største saltvannsakvariene i Europa. Som alltid blir festmiddagen onsdag et høydepunkt med flott musikk og god underholdning.

  Møre og Romsdal legeforening har om lag 1 200 medlemmer. Styret har stor aktivitet med styremøter, avgir mange høringer, deltar i arrangementet av helsepolitisk seminar i Midt-Norge og på Hurtigrutekonferansen.

  Vi vet at et landsstyremøte er tettpakket med program og det er begrenset tid til utflukter. Kanskje en forlengelse av oppholdet i forkant eller etterkant kan friste? Vi sees i Ålesund 30. mai  –   1. juni!

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media