Leder helseteamet i OL i Rio

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  I disse dager forbereder jeg oppholdet i Rio for det norske helseteamet og utøverne i OL. Det er mye å få på plass og vi gleder oss! Særlige utfordringer er zika-viruset og vannkvaliteten. Det siste er nå tilfredsstillende, men zika-viruset er og vil være en utfordring. Menn som har vært i Rio skal ikke gjøre partner gravid før det har gått seks måneder. Dette fordi virus muligens kan påvises i sædvæsken så lenge etter et opphold i endemisk område. For kvinner er karantenen fire uker. Menn med gravide partnere må bruke kondom svangerskapet ut.

  Tidlig i tenårene skulle jeg bli lege eller lærer. Jeg hadde en forestilling om at det  jobbe med mennesker ville være variert, men jeg visste lite om legeyrket og hadde ingen rollemodeller. Leksene på videregående fikk sterk konkurranse av kjæreste, idrett og gitarspill, så etter artium ble de to år som pleiemedhjelper på sykehus, etterfulgt av grunnfagsstudier i sosialantropologi. At det ble akkurat dette faget, skyldtes at det hadde høyest laudprosent og ikke interesse, men i ettertid har jeg forstått at det sannsynligvis er det året som har formet meg mest.

  Jeg var allmennpraktiker før jeg spesialiserte meg i idrettsmedisin i 1994. Som 50-åring bestemte jeg meg for å bytte jobb og begynte ved NIMI, Norges største privat idrettsmedisinske klinikk, og fra 2013 i Olympiatoppen. Dagene består av en god blanding allmennmedisin og idrettsmedisin. Jeg arbeider spesielt mye med ultralyd av muskel- og skjelett samt ultralydveiledede injeksjoner. Denne jobben er bortimot perfekt med kombinasjonen klinikk og administrasjon.

  Se videointervju her:

  legeforeningen.no/derfor

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media