Takket sin mentor

Lise B. Johannessen Om forfatteren
Artikkel

Jens Lind-Larsen uttrykte spontan glede da han ved akklamasjon ble valgt som Østfold legeforenings neste leder.

Munter stemning mellom påtroppende og avtroppende leder av Østfold legeforening, Jens Lind-Larsen og Kristin Karstad. Foto Lise B. Johannessen

– Dette gleder jeg meg til og dette har jeg ønsket, sa han da han takket for tilliten. Samtidig ga han uttrykk for stor respekt for det arbeidet hans forgjenger Kristin Karstad har utrettet.

– Kristin har vært min mentor – jeg har gått i hennes fotspor og tror jeg er godt skodd for å påta meg oppgaven, sa han.

– Mitt mål er at vi skal ha en samlet forening, selv om medlemmene har mange forskjellige behov. I den sammenheng er det blant annet viktig å komme sammen i sosiale sammenhenger – og bli kjent, sa han.

Jens Lind-Larsen (37) har siden 2011 vært av medlem av styret som Ylfs representant. Han er spesialist i indremedisin og har arbeidet ved medisinsk avdeling på Sykehuset Østfold siden 2008. Etter mange år som sykehuslege skiftet han beite og i juni 2014 begynte han i en ny fastlegepraksis på Ekholt Legekontor i Rygge kommune. Trebarnsfaren som opprinnelig kommer fra Flekkefjord, sier at han hadde supre år på sykehuset, men at han alltid har gått med en liten fastlege inni seg.

De øvrige årsmøtevalgte styremedlemmene er Espen Storeheier og Astrid Rutherford.

Kristin Karstad oppfordret i sin avskjedstale til at flere burde engasjere seg i tillitsvalgtarbeidet. – Etter seks år som leder og to som nestleder kan jeg se tilbake på både spennende, utviklende og morsomme oppgaver, sa hun.

Interessant og lærerikt årsmøteseminar

Flere enn 80 deltakere, blant dem mange unge leger, hadde funnet veien til Støtvig hotell på Larkollen. Styret hadde satt sammen et variert program der morgendagens helsetilbud var tema første dag og global helse dag nummer to. Karita Bekkemellem fra Legemiddelindustriforeningen, stortings- og helsepolitiker Tove Karoline Knutsen (Ap), Vegard Vige (KS Helse og Velferd), Marit Hermansen, leder i Norsk forening for allmennmedisin og Vidar Arnulf, medisinsk direktør i Vertikal helse innledet dag én, mens avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet Bjørn Iversen og Gunnhildur Arnadottir fra Leger Uten Grenser holdt interessante og tankevekkende foredrag om global helse.

Debatten om morgendagens helsetilbud viste et stort engasjement for den offentlige helsetjenesten. Samtidig var det generell enighet om at det også er viktig med private tjenester der disse egner seg best.

Innlegget fra Arnadottir som fortalte om arbeidet som helsepersonell i Ebola-rammede områder i Afrika, gjorde sterkt inntrykk og flere uttrykte også interesse for å kunne gjøre en innsats (1).

Anbefalte artikler