– Det er de små tingene som betyr noe

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Jeg har alltid vært interessert i politikk, og hjemme var det ofte heftige politiske diskusjoner. Interessen for helsepolitikk har bidratt til at jeg har engasjert meg i tillitsvalgtapparatet i Legeforeningen, de siste tre årene som leder i Vestfold legeforening. Dette er givende. Hvis vi ønsker en forskjell i spørsmål som engasjerer legene lokalt, er jeg blitt opptatt av at vi må banke på dørene til våre politikere og beslutningstakere. Slik kan de bli kjent med hva legene mener og hva som gagner pasientene best.

  Jeg synes jeg er svært privilegert og heldig som får jobbe som lege, og har aldri angret på yrkesvalget. Første del av studiet i Oslo likte jeg ikke noe særlig. Heldigvis laget vi en flott revy, og der var jeg mye. Jeg tenkte ofte; hvor er pasientene? Lange dager med «koking på labben» med organisk kjemi. Jeg skjønte «ikke mye», men da fant jeg ut noe viktig i livet: Du må alltid ha med noen i teamet som er «smartere enn deg selv».

  Jeg er en «allrounder», liker å prate med folk og er blitt en bedre lytter. Det var naturlig å velge allmennmedisin. Det å møte alle typer mennesker under konsultasjonene er noe av det flotteste, og at jeg faktisk bidrar og gjør en forskjell.

  Friheten ved å ha en fleksibel arbeidsdag og å skape en god arbeidsplass for ansatte, var viktige kriterier for yrkesvalget. Jeg har gode kolleger og de betyr svært mye. Min kjæreste og samboer, som også er lege, har vært den største støtten disse årene.

  Min interesse for samfunnsmedisin/sosialmedisin har alltid fulgt meg, og nå gjenstår å sende inn papirene for spesialiteten samfunnsmedisin for å få den godkjent. I møte med mange mennesker over 20 år har jeg klart oppdaget at det tross alt ofte er de små tingene som betyr noe, og de er det mye god helse i!

  Se videointervju her: http://legeforeningen.no/derfor

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media