Landsstyremøtet vokser på nett

Stein Runar Østigaard Om forfatteren
Artikkel

Over 650 Twitter-meldinger ble sendt fra og til møtesalen under forhandlingene. Flere intervjuer ligger på YouTube.

– Det er ingen tvil om at landsstyremøtet har vokst ut av salen, sier Jorunn Fryjordet, direktør i Samfunnspolitisk avdeling i Legeforeningen. Aldri før har landsstyremøtet hatt så stort engasjement på nett i form av besøk på nettsiden og deltakelse i sosiale medier.

– Vi har lenge jobbet med å gjøre møtene mer åpne, slik at flere enn møtedeltakerne kan få med seg diskusjonene, og ikke minst kunne gi tilbakemeldinger til representantene som er på medier som Twitter.

Nytt av året er at landsstyremøtet er tilgjengelig på flere steder, som YouTube og LinkedIn. På YouTube finnes intervjuer av innledere, opptak fra president Hege Gjessings åpningstale og hennes oppsummering av møtet. Som i fjor var det populært med alle bildene som er lagt ut på Legeforeningens åpne konto på Facebook.

Temaer som reservasjonssaken, omskjæring og legevakt skapte engasjement rundt om i landet og det ble diskutert aktivt på Twitter samtidig som diskusjonene foregikk i salen. Dette er samlet på møtets hashtag #DNLFLM.

Stadig flere tar en titt på saksfremleggene som ligger åpent på nettsidene. Over hundre av årets deltakere ønsket også kun å få sakspapirene digitalt, og hentet det fra nett. Totalt var det godt over 60 % økning på Legeforeningens nettsider fra landsstyremøtet i fjor. Lenker til alle sosiale medier, bilder og videoer er samlet på www.legeforeningen.no/landsstyremote.

Anbefalte artikler