Rekordoppslutning om TV-aksjonen

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Mer enn 100 000 bøssebærere deltok søndag 20. innsamlingsaksjonen og samlet inn over 224 millioner kroner til demenssaken. Legeforeningen bidro med 50 000 kroner.

  Forekomsten av demens stiger med økende alder. Illustrasjonsfoto Colourbox
  Forekomsten av demens stiger med økende alder. Illustrasjonsfoto Colourbox

  – Det er en glede og en ære for Legeforeningen å bidra til Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid med demens, sier generalsekretær Geir Riise.

  – At så mange har gitt så mye til TV-aksjonen understreker det faktum at vi alle anerkjenner den store oppgaven vi har foran oss med tanke på demens, sier han.

  Den siste, store opptellingen sent søndag kveld viste et innsamlet beløp på 224 218 673 kroner, noe som i snitt tilsvarer 44,42 kroner per innbygger. Det endelige resultatet blir først klart i desember. Det totale beløpet vil da inkludere penger gitt i etterkant av TV-aksjonen.

  Pengene som er samlet inn under TV-aksjonen skal gå til tiltak som vil gjøre livet lettere for demenssyke og deres pårørende, til økt forskning og til å øke den generelle kunnskapen om demens. Nasjonalforeningen for folkehelsen er veldig fornøyd med resultatet av innsamlingen og er dessuten glade for kunnskapen som ble delt i løpet av aksjonen.

  – All oppmerksomheten og medieoppslagene vi hadde i tiden før TV-aksjonen har ført til at vi er godt på vei mot målet om mer åpenhet rundt sykdommen demens, sier generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen Lisbet Rugtvedt.

  Les også: http://tidsskriftet.no/article/3078140/

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media