Legevakt er høydepunktet

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Mitt navn er Simer Bains. Jeg studerte medisin og gikk på forskerlinjen i Oslo. Siden i fjor sommer har jeg jobbet som turnuslege i Nordland. Jeg har vært ett år på sykehuset i Lofoten og holder nå til i Mosjøen hvor jeg har distriktturnus.

  Turnus har vært et eventyr så langt, og det har vært er privilegium å få jobbe og bo i Nord-Norge.

  Fordelen med å jobbe i Lofoten var at det var på et lite sykehus. Vi så bredden av sykdommer i befolkningen og vi fikk mye ansvar. Det var en enorm overgang fra lesesalen på Rikshospitalet, til plutselig å stå der med vaktcallingen, som eneste lege på hele sykehuset.

  Læringskurven har vært bratt og man befinner seg mye utenfor komfortsonen. Men så etter hvert blir man mer trygg på seg selv og man tør å ta beslutninger. Det er nyttig lærdom som kommer godt med i distriktturnus, og særlig på legevakt.

  Legevakt er desidert høydepunktet i distriktturnus. Man får være med på alt fra å bistå politi på åsted, reponere fingre, tømme abscesser, behandle akutte astmaanfall, etc. Ingen dager er like, og jeg liker variasjonen og spenningen.

  En annen fordel med turnus i nord er den fantastiske naturen. I tillegg til alle de faglige utfordringene, har jeg hatt anledning til å drive masse med friluftsliv, og da særlig fjellklatring, padling og toppturer.

  Planen etter turnus er å fullføre forskningsarbeidet fra studietiden og ta en doktorgrad i immunmodulering og kreft. Deretter ser jeg for meg en hverdag som kombinerer forskning med klinikken. Foreløpig står jeg mellom onkologi og anestesi.

  Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med yrkesvalget mitt, og jeg gleder meg til veien videre!

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media