Frode Gallefoss ny forskningssjef

Nytt om navn
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Frode Gallefoss (f. 1956), seksjonsoverlege ved Medisinsk avdeling, Sørlandet sykehus, og professor II ved Universitetet i Bergen, er ansatt som ny forskningssjef ved Sørlandet sykehus. Han tiltrår stillingen i november 2013 og blir også sittende i styret for Sørlandet sykehus.

  Forskningssjefen skal drive en forskningsenhet med opptil 90 forskere, og for tiden pågår rundt 50 doktorgradsarbeider ved sykehuset.

  – Min identitet er sterkt knyttet til forskningen. I 2001 var jeg den første som tok doktorgrad ved sykehuset. Det var før forskningsenheten ble etablert. Jeg vet hva forskningsenheten siden har betydd for ansatte som forsker, sier Gallefoss.

  Frode Gallefoss tok medisinsk embetseksamen i Oslo i 1984 og ble godkjent spesialist i indremedisin og lungesykdommer i 1992. Han har i dag lang forskererfaring og bredt nettverk i Norge og i utlandet, i tillegg til å ha god kunnskap om Sørlandet sykehus, etter nesten 30 år ved helseforetaket.

  – Vi skal i gang med å utrede Sørlandet sykehus som et mulig universitetssykehus. Gallefoss som forskningssjef vil være en nøkkelperson inn i dette arbeidet, sier fagdirektør ved Sørlandet sykehus, Per Engstrand.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media