Minneord

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Tove Riise døde 29. juni 2013. Hun ble født 31. januar 1946 og vokste opp på Finnsnes i Troms. Hun var utdannet fysioterapeut, studerte medisin i Dublin og Oslo, og i 1976 ble hun cand.med. ved Universitetet i Oslo. Tove ble ferdig spesialist i revmatologi i 1984 og tok doktorgrad ved Universitetet i Tromsø i 2001. Doktorgraden ble feiret tre dager til ende i solskinn på Sommarøy.

  Hun har jobbet som revmatolog i Tromsø siden 1979. Med pågangsmot og stor arbeidskapasitet markerte hun seg som en dyktig revmatolog i nord, både klinisk og i undervisningen. Hun var en etterspurt foredragsholder og engasjerte tilhørerne, og i 1994 mottok hun en velfortjent undervisningspris av studentene ved Universitetet i Tromsø.

  Det var ikke bare studentene som verdsatte Tove høyt, men også pasientene og kollegene. Majoriteten av pasientene med revmatologiske sykdommer i de to nordligste fylkene kjenner Tove som den blide, tilgjengelige, reale doktoren fra Finnsnes, som i tillegg til behandling var opptatt av å formidle gode råd om helse og fysisk aktivitet.

  I perioder med dårlig bemanning av revmatologer ved avdelingen på Universitetssykehuset Nord-Norge sto hun på og jobbet mye. Til tross for ekstra arbeidsbyrde klaget hun ikke. Som avdelingsoverlege var hun løsningsorientert og ordnet med legevikarer som fikk bo hjemme hos henne. Tove inkluderte og ivaretok både nye og gamle kolleger, og avhengig av årstiden, inviterte hun dem med på fjellturer, toppturer på ski, isbading, padleturer eller seiltur i sin vakre nordlandsbåt. Hun hadde store planer om å tilbringe mer tid som mormor, til reising, friluftsliv og familie da hun avsluttet yrkeslivet, men like før siste arbeidsdag fikk hun den vonde beskjeden om sykdommen.

  Tove var en omsorgsfull lege for sine pasienter, en god kollega, en god veileder og et godt forbilde for yngre kolleger. Hun vil bli dypt savnet både i det revmatologiske fagmiljøet og av andre leger. Våre tanker går spesielt til hennes nære og kjære familie – Camilla, Erik og Markus og ikke minst lille Rigmor. Vi vil minnes Tove i takknemlighet for hva hun har gjort for faget revmatologi ved Universitetssykehuset Nord-Norge og Universitetet i Tromsø.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media