Humanprisen 2013 tildelt Knut Mikkelsen

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Knut Mikkelsen (f. 1944), avdelingsoverlege ved Revmatologisk avdeling ved Revmatismesykehuset i Lillehammer er tildelt Humanprisen 2013. Prisen, på 100 000 kroner, deles ut av AbbVie og gis hvert år til aktuelle kandidater innen revmatologi, dermatologi og gastroenterologi.

  Juryen ga følgende begrunnelse: «Årets vinner er en av nestorene innen norsk revmatologi. Under hans ledelse er hans enhet blitt et faglig sterkt senter både hva gjelder klinisk aktivitet, rehabilitering og forskning. Han har også vært en samlende skikkelse gjennom langvarig og godt arbeid for Norsk Revmatologisk Forening.

  Dette er en mann med et stort og brennende engasjement for revmatologien. Pasientene setter meget stor pris på ham, både for hans profesjonelle hjelp, og for hans menneskelige tilnærming. Kollegaer beskriver ham som vennlig, tolerant, humørfylt og positiv person.

  Til tross for begrensede ressurser har årets vinner over tid klart det kunststykke å bygge opp et forskningsmiljø som stadig produserer nyskapende og spennende resultater. Samtidig med dette har han gjort en stor innsats for å ivareta et strukturert rehabiliteringsopplegg på sykehuset som brukes mye, også av pasienter som ikke er hjemmehørende i tilhørende fylke.

  Det at han har klart å kombinere disse to aktivitetene under samme tak forteller mye om bredden i hans virke og styrken i hans engasjement.»

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media