Alle skal kunne kjenne på engasjementet

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  – Jeg vil jobbe for at legene i Oppland får mulighet til å prioritere det faglige engasjementet, sier nyvalgt leder i Oppland legeforening Inger Kragh Nyhus.

  Inger Kragh Nyhus (her foran Aulestad) gleder seg til å ta fatt på ledervervet. Foto Stein Runar Østigaard
  Inger Kragh Nyhus (her foran Aulestad) gleder seg til å ta fatt på ledervervet. Foto Stein Runar Østigaard

  Helsetjenesteaksjonen og organisering av sykehusene i innlandsregionen skapte stort engasjement blant medlemmene som hadde møtt opp på årsmøtet på Aulestad gård i Gausdal, rundt tjue minutters kjøring fra Lillehammer.

  Vil holde debatten levende

  Vil holde debatten levende

  – Det er et mål at medlemmene kan få komme til orde, også i de vanskelige sakene, sier Inger Kragh Nyhus. Hun mener helsetjenesteaksjonen som ble satt i gang gjennom artikkelen Ta faget tilbake i Tidsskriftet er et godt eksempel på hvordan man kan få en god debatt om utviklingen av faget og helsetjenesten (1). Denne aksjonen var også utgangspunktet for innledning til debatt i årsmøtet, med påfølgende diskusjon som også berørte organiseringen av sykehusene i innlandsregionen.

  Årsmøtet gjorde ingen vedtak knyttet til helsetjenesteaksjonen eller organisering av sykehus i Oppland og Hedmark. Den nyvalgte lederen er opptatt av at debatten skal være levende, og mener diskusjonen er vel så verdifull som konklusjonen. Hun vil derfor jobbe for at de viktige debattene blir holdt i live blant fylkets leger.

  Inger Kragh Nyhus er psykiater og til daglig overlege ved akuttpost på Reinsvoll psykiatriske sykehus, beliggende to mil sør for Gjøvik. Hun har også praktisert som spesialist i allmennmedisin i Østre Toten kommune. Hun har erfaring fra verv i Yngre legers forening, Overlegeforeningen og styret i Oppland og er klar for å gå på oppgaven som representant for alle leger i Oppland.

  – Jeg tror jeg kan hente mye erfaring til vervet fra min sammensatte bakgrunn, sier Nyhus.

  Lysten til å ta på seg vervet fikk hun da hun satt i valgkomiteen.

  – Jeg har jo sittet i styret i fire år tidligere, og engasjementet er der fortsatt. Jeg har kommet i en jobbsituasjon som gjør at jeg kan ta på meg dette ansvaret, forteller Nyhus. Hun ser på seg selv som en medvandrer med pasientene, og ønsker å bevare den viktige samhandlingen med de som helsetjenesten er til for. Hun er bekymret for det hun mener har blitt et økonomisk språk i helsevesenet. Når dette skal ses i sammenheng med organiseringen av sykehusene i innlandsregionen synes hun det er viktig at man vet hva man faktisk vil oppnå før det eventuelt bygges noe nytt sykehus.

  – Jeg håper vi kan klare å skape gode forhold for å jobbe faglig for alle legene vi har i fylket, og ikke minst de som kommer, avslutter hun.

  Stor aktivitet på årsmøtet. Foto Stein Runar Østigaard
  Stor aktivitet på årsmøtet. Foto Stein Runar Østigaard
  På historisk grunn

  På historisk grunn

  Arrangør og avtroppende leder, Frode Oosterling, var svært godt fornøyd med oppmøtet med over 40 deltakere.

  – Det er det beste oppmøtet på lenge, og det var moro med alt engasjementet blant medlemmene, sier han.

  Etter selve årsmøtet og debatten ble det en guidet omvisning i Aulestad, Bjørnstjerne Bjørnsons hjem som er gjort om til museum, og som av mange regnes som et av Norges best bevarte kunstnerhjem. Her bodde Nobelprisvinneren med sin familie fra 1875 til han døde i 1910.

  Alle fikk mulighet til å se nærmere på Nobel-medaljen. Avstøpningen av Bjørnsons ansikt vakte ellers en viss oppmerksomhet og flere benyttet anledningen til en liten studie av hans venstresidige lammelser, som han led av siste tiden.

  For mange er årsmøtet en fin måte å møte gamle og nye kolleger fra rundt om i fylket, mener Oosterling. Han forteller at stemningen var svært god under middagen som avsluttet det hele.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media