Minneord

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Øyvind Bjerve ble født i Oslo 11.5. 1950 og døde i sin hjemby 27.3. 2013. Han studerte i Oslo og ble cand.med. i 1975. Han var oslogutt, men hadde i tillegg bodd både i USA og Pakistan som barn og ungdom, noe som kanskje la grunnlaget for en stor reiseglede til alle jordens kontinenter. Han var skoleflink, slik at studiene ble fort unnagjort. Han drev en stund med forskning før han fant ut at det var allmennpraksis som lå hans hjerte nærmest. Det var på Lambertseter legesenter at hans legegjerning ble utført og hans kunnskaper om faget ble anvendt. Han var en god kollega, og i lange perioder var han daglig leder med stø hånd om driften etter at senteret ble privat. Det var mange utfordringer i årenes løp som vi klarte å komme gjennom ved hjelp av hans diplomatiske evner.

  På fritiden var Øyvind alltid aktiv, enten i Østmarka og Nordmarka på lange skiturer, i skogen generelt eller på hyttene på fjellet eller ved fjorden. Han var også praktisk anlagt og var flink til å snekre, lage god mat og dyrke sine egne poteter i hagen.

  Det var tradisjon i mange år med sommerfest for hele senteret i Breidablikkveien. Da fikk vi oppleve ham også som utmerket kokk. I hverdagen på senteret underholdt han oss ofte med sine reiseskildringer alltid understøttet av flotte bilder.

  Pasientene var glad i ham og trofaste. Han var ikke den som fortapte seg i lange konsultasjoner, men var allikevel alltid der for sine pasienter når det gjaldt. Da de fikk vite at han var alvorlig syk, klarte de å oppspore ham og sendte kort, blomster og CD til ham som trofast hadde vært deres fastlege i nærmere 30 år.

  Øyvind slapp heller ikke utfordringer privat, men han var alltid der for sine barn, og etter hvert fant han som fortjent sin Berit, hans store kjærlighet og støtte i de siste 20 år av livet. Han ble også en stolt og lykkelig morfar.

  Øyvind ble syk for åtte år siden og var åpen om sin sykdom hele tiden. På tross av slitsomme cellegiftkurer og andre behandlinger bevarte han sitt gode humør, sin arbeidskapasitet og optimisme. Han hadde få fraværsdager og klarte å fungere som lege helt til noen måneder før han døde.

  Vi savner Øyvind veldig og vil huske ham som en kjernekar. Våre tanker går til hans nærmeste.

  På vegne av kolleger og medarbeidere ved Lambertseter legesenter,

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media