Oppfordrer til umiddelbare tiltak for å møte klimaendringene

Lise B. Johannessen Om forfatteren
Artikkel

De sentrale målene for den globale politiske reaksjonen på klimaendringer må være å ta vare på og fremme helse, oppfordrer en rekke internasjonale helseorganisasjoner.

Den såkalte Doha-erklæringen om klima, helse og velvære ble lansert på klimatoppmøtet i Doha, Qatar i desember 2012. En allianse av helseorganisasjoner inkludert verdens legeorganisasjon (WMA) sendte ut erklæringen.

WMAs president Dr. Cecil Wilson sa i den forbindelse: «Erklæringen er en viktig uttalelse fra verdens ledende helseorganisasjoner og bygger på fjorårets vellykkede helsetoppmøte om klimaendringer. Uttalelsen illustrerer hvorfor vi er svært bekymret for den langsomme fremdriften på de internasjonale klimaforhandlingene, og den fremhever de helsemessige fordelene av å takle klimaendringene».

– Det synes fortsatt ikke som at verdens ledere erkjenner klimaendringenes innvirkning på helse. Hvis disse helsemessige konsekvensene fortsetter å bli oversett, vil verdens befolkning stå overfor alvorlige konsekvenser. Det er på tide at verdens ledere viser lederskap og at de handler nå, før det er for sent, sier Dr. Cecil Wilson.

Les mer: www.wma.net/en/40news/20archives/2012/2012_33/index.html

Anbefalte artikler