MedHum 2012 slo alle rekorder

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Medisinstudentenes Humanitæraksjon knuste sin gamle rekord og samlet inn over 1,8 millioner kroner til forebygging av hiv-smitte fra mor til barn i Mosambik.

  Leder for MedHum Oslo 2012 Mathilde Simmones (tv.), nasjonal leder Silje Ariane Støhle og Linn Oftenes Lie, nasjonal PR…
  Leder for MedHum Oslo 2012 Mathilde Simmones (tv.), nasjonal leder Silje Ariane Støhle og Linn Oftenes Lie, nasjonal PR-ansvarlig 2012 under «legeslippet» i Oslo. Foto medhum.no

  MedHum arrangeres hvert annet år til inntekt for et humanitært prosjekt. 2012-aksjonen har samarbeidet med UNICEF og samlet inn midler for å forebygge hiv-smitte fra mor til barn i Mosambik. Over femti medisinstudenter har i to år jobbet med å arrangere aksjonen, og under selve aksjonsuken i september bidro over tusen studenter i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø. Resultatet ble ny innsamlingsrekord og 1 840 307 kroner til barna i Mosambik. Dette beløpet tilsvarer opprusting av hele 30 helsestasjoner!

  Nasjonal leder Silje Ariane Støhle er storfornøyd over at MedHum nok en gang har vist seg som Norges største studentdrevne humanitære aksjon. Siden starten i 1991 har MedHum nå samlet inn over 15,8 millioner kroner til ulike formål.

  – Det er helt fantastisk å ha slått rekorden! Vi har arbeidet mot dette lenge, og det er veldig givende å endelig se resultatet, sier Silje.

  Innsamling og informasjon

  Innsamling og informasjon

  Årets MedHum-aksjon har favnet bredt. Medisinstudentene har i løpet av aksjonen vært på tilsynsreise til Mosambik, produsert et eget MedHum-magasin og arrangert flerfoldige revyer, konserter, foredrag og komikvelder. Selve innsamlingen startet allerede på Legeforeningens landsstyremøte i mai. Da ble den tradisjonsrike MedHum-stafetten avholdt med hele 600 000 kroner til aksjonen.

  Aksjonsuken, som er kronjuvelen i MedHums aksjon, gikk av stabelen 22. til 29. september. MedHum forsøkte i år å balansere inntektsgivende arrangementer som konserter, revyer og bøssebæring med arrangementer som fokuserer på informasjonsspredning.

  Seksualitetsseminaret i Bergen med Trond-Viggo Torgersen og Samfundsmøtet med Mads Gilbert, Bjørn H. Amland og UNICEFS generalsekretær Bernt Apeland på Studentersamfundet i Trondheim var to populære og lærerike opplevelser. Utgivelsen av årets MedHum-Magasin var også en av hovedsatsingene for MedHum 2012.

  – Med artikler om PMTCT-programmet, hiv-viruset og personlige erfaringer fra tilsynsreisen har vi forsøkt å tenne et engasjement hos folk, sier Silje Ariane Støhle.

  Engasjement

  Engasjement

  Etter to år som nasjonal leder skal trondheimstudenten Silje endelig gi stafettpinnen videre. Helt på tampen forteller hun at hun er imponert over engasjementet og kreativiteten i medisinmiljøet.

  – Vi i MedHum vil gjerne takke for støtten fra Legeforeningen, Nmf og ikke minst alle medstudentene som med sitt brennende engasjement og sin kompetanse har bidratt til at 90 000 kvinner og barn får tilgang på livsviktig helsehjelp. Slik har vi gitt barn i Mosambik mulighet til en fremtid, sier hun.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media