Må kunne faget for å lede

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Å lede krever en sosial kompetanse som gjør at du kommer i dialog og finner ut hva som motiverer medarbeiderne til å yte sitt beste. De fortjener et godt arbeidsmiljø, de skal føle at det er meningsfullt å være på jobben og de skal vite at de gjør en forskjell.

  Å være lege er spennende i seg selv, men å være leder og å få avdelingen til å fungere best mulig er moro. Jeg er selv gastrokirurg og avdelingsleder for gastro- og barnekirurgisk avdeling ved Oslo universitetssykehus.

  Jeg trives både med pasienter og medarbeidere og tror det er en styrke at jeg både er leder og jobber klinisk i avdelingen. Jeg har liten tro på at en leder kan lede en avdeling uten å kunne det faget man skal lede. Ledelse er en praktisk ting. Det handler om oppmøte og å håndtere situasjoner slik at det er tydelig hva som er løsningen på problemer som kommer opp. Ofte opplever jeg situasjoner hvor det ikke er ett rett svar. Da må vi ta en avgjørelse og velge. Vi må være bevisst at ikke alle er enige, men det må tas en avgjørelse.

  Det er viktig med synlig og tilstedeværende ledelse, men jeg må leve med at det er mange som nok synes at de ser meg alt for lite. Men slik tror jeg dessverre at det må være når vi har spredt lokalisering.

  Vår avdeling skal levere helsetjenester på høyt nivå. Det er prioritet nummer én. Vi skal ha et så godt faglig og sosialt miljø at de beste har lyst til å jobbe hos oss, og vi skal drive vår virksomhet innenfor de rammer som vi er tildelt. Jeg mener det er viktig alltid å huske på at samfunnet fortjener at vi leverer helsetjenester av høy kvalitet, ellers er det ikke behov for oss.

  Se videointervju med Bjørnbeth her: http://legeforeningen.no/derfor

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media