Ingen dager er like

Artikkel

Som turnuslege opplever jeg at pasientmøtene krever en spesiell tilstedeværelse i øyeblikket. Det er spennende å sette seg inn i pasientens situasjon, forsøke å løse problemer og noen ganger få det til. Det gir yrkesvalget mening, sier Olve Steinsholt, turnuslege i distrikt ved Frysja legekontor i Oslo. Steinsholt er også utdannet sivilingeniør fra NTNU og arbeidet som konsulent da han bestemte seg for at han ønsket seg et yrke hvor arbeidet han gjorde var mer meningsfylt. Han startet derfor på medisinstudiet som trebarnsfar og er nå i turnus.

Han føler at han har fått et yrke med mening hvor han er mye i kontakt med folk. – Jeg får mange sterke historier, og opplever at jeg har fått en mye større innsikt i forskjellene i samfunnet og i samfunnets skyggesider. Dette gjør noe med meg som person, og jeg tror jeg har fått et annet syn på livet etter at jeg begynte å jobbe som lege. Jeg er blitt mer ydmyk og mer tilfreds med min egen tilværelse. Materielle goder blir ikke fullt så sentrale når en får innsikt i de lidelsene og vanskelighetene mange mennesker opplever, sier han.

Olve Steinsholt forteller at han ofte bruker humor i samtalen med pasientene og synes det gir god kontakt.

– Det blir mange fine øyeblikk på kontoret, to dager er aldri like og jeg vet aldri hva jeg møter på jobb når jeg står opp om «morran», sier han med et stort smil.

Etter endt turnus starter Steinsholt i jobb på Diakonhjemmet sykehus. Steinsholt er først ut i serien Derfor er jeg lege…

Anbefalte artikler