30 000 medlemmer

Lise B. Johannessen Om forfatteren
Artikkel

– Dette er en milepæl i Legeforeningens historie. Vi har aldri vært flere medlemmer, sier en strålende fornøyd generalsekretær Geir Riise.

– En veldig hyggelig overraskelse og en uventet gave. Petter Bugge Askeland mottar en iPad i velkomstgave fra generalsekretær Geir Riise. Foto Lise B. Johannessen

Petter Bugge Askeland som startet medisinstudiene ved Universitetet i Oslo høsten 2012, er Legeforeningens medlem nr. 30 000. Han hadde knapt rukket å melde seg inn før han mottok telefonen om at han var medlem nr. 30 000 og den heldige vinner av en iPad.

Det var tilfeldig at han valgte å bli medlem akkurat nå. Han hadde meldt seg på et kurs i idrettstraumatologi, men for å kunne delta i en work-shop i forbindelse med kurset måtte han være medlem.

– Lite ante jeg hva jeg hadde i vente da jeg meldte meg inn, sier han.

Petter er født i 1989 og vokst opp på Nordstrand i Oslo. Han har gjort litt forskjellig før han fant ut at det var lege han vil bli. Etter videregående var han ett år i Garden, deretter reiste han rundt i Asia, blant annet i Thailand og Singapore, før han startet på sivilingeniørstudiet ved NTNU. – Men jeg fant relativt fort ut at jeg ikke passet så godt der – så da ble det medisin, sier han.

Både Petters far og søster er leger, så han er godt kjent med legeyrket. – Jeg føler meg trygg på valget og er kjempefornøyd med studiet. Jeg liker de fleste fagene, og er veldig interessert i biologien og i menneskekroppen, sier han.

Foreløpig er han litt usikker på hvilken spesialitet han vil velge. Han tar det litt som det kommer.

Petter er en engasjert student og er blant annet med i MSO (Medisinernes seksualopplysning). Han skal også være faddersjef for det nye kullet medisinstudenter som starter studiene ved Universitetet i Oslo våren 2013. – Her blir det mye fest og moro, smiler han.

Ellers er han en ivrig fotballspiller og har siden barndommen spilt fotball i KFUM. Nå spiller han og en gjeng «kompiser» i femte divisjon.

1 800 nye medlemmer i 2012

4.12. 2012 passerte Legeforeningen 30 000 medlemmer

– Dette viser at vi har en sterk og vital organisasjon og at leger og medisinstudenter oppfatter det som viktig å være med i Legeforeningen, sier en svært tilfreds generalsekretær.

– Det må tas som en bekreftelse på at vi gjør en viktig jobb. Samtidig er det av stor betydning at vi viser oss tilliten verdig og at vi hele tiden bestreber oss på å gi medlemmene god valuta for kontingenten. Alle nye medlemmer må se nytten av å være med i Legeforeningen, understreker Geir Riise.

Antallet nye medlemmer hadde per 6.12. økt med

1 835 siden årsskiftet, hvorav 2/3 er medisinstudenter. Den gamle rekorden på 1 783 medlemmer i løpet av et kalenderår var fra 2000. Det var også i 2 000, nærmere bestemt 29.12., at Legeforeningen passerte 20 000 medlemmer. Det har altså tatt ganske nøyaktig 12 år å øke medlemstallet fra 20 000 til 30 000.

Anbefalte artikler