()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Berit ble født 29.5. 1966 og vokste opp på Løkken i Meldal. Hun startet på lærerskolen i 1986, men praktiserte aldri som lærer, fordi det var lege hun ville bli. I 1997 startet hun på medisinstudiet i Trondheim. Hun giftet seg med sin Lars i juli 2001. Bryllupet ble feiret på småbruket på øya Brasøy, hennes mors hjemsted. Brasøy ligger i Herøy kommune på Helgeland. Berit elsket denne plassen og dro dit så ofte hun kunne.

  Berit og Lars flyttet etter hvert inn i et hus på Tyholt rett ved Kvilhaugen gård i Trondheim. Lars var dyktig med hammer og sag og pusset opp huset fra grunnen av. De fikk etter hvert et nydelig hus som alle trivdes godt i. Barna Marius og Ida betydde alt for Berit, og hun snakket ofte om dem.

  Berit og Lars kjøpte en husmannsplass i Meldal for et par år siden som Lars holder på å pusse opp. Hun hadde ønsket å være der mye, men rakk dessverre ikke det etter at hun ble syk. Berit var veldig glad i naturen og var ofte på tur i skog, fjell og mark. Hun likte det enkelt og naturlig, slik var hun selv også.

  Etter turnustjenesten på St. Olavs hospital og Lundamo legesenter ble det noen vikariater før hun startet hos oss på Tempe legesenter i 2005. Det ble en del utfordringer i jobben, noe hun taklet meget bra. I 2009 flyttet vi inn til byen og åpnet nytt senter, Mathesongården Legesenter. Berit var en flott kollega og venninne. Hun var genuint snill og hadde en fantastisk evne til å sette seg inn i andre menneskers situasjon og var flink til å gi andre omsorg og råd. Hun var meget engasjert i jobben og i sine pasienter. Berit lot pasientene få god tid inne på kontoret sitt, noe veldig mange satte uendelig pris på. Meget faglig dyktig var hun også.

  I 2011 arbeidet Berit et år på Orkdal sykehus, psykiatrisk avdeling, før hun kom tilbake til oss som spesialist i allmennmedisin. Psykiatri var et fagfelt hun var meget interessert i.

  Vi har hatt mange hyggelige og flotte stunder og mange fortrolige, lange samtaler. Vi har vært på mange reiser sammen til spennende steder og kost oss mye.

  For et halvt år siden ble Berit alvorlig syk og var mye på St. Olavs hospital i denne perioden. Hun sovnet stille inn på kreftavdelingen 12. oktober.

  Vi er uendelig trist over at Berit skulle gå bort i så ung alder og føler med og sender varme tanker til familien som har lidd et stort tap. Kjære Berit, du vil alltid være i våre hjerter.

  På vegne av kolleger og ansatte ved Mathesongården Legesenter

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media