()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  220 medisinstudenter fra inn- og utland fikk god opplæring i aktuttmedisin under akuttmedisinsk seminar (AMS) i Oslo i august.

  Deltakerne fikk bl.a. prøve seg i KIA-bilen til Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Foto Henning Evju
  Deltakerne fikk bl.a. prøve seg i KIA-bilen til Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Foto Henning Evju

  Med aktører som Stiftelsen Norsk Luftambulanse, Oslo brann- og redningsetat, Telemarkbataljonen, Forsvarets sanitet, Lærdal m.fl. samt landsledende foredragsholdere innen sine fagfelt, ble resultatet et seminar utsolgt på snaue seks minutter og en unison tilbakemelding om at samtlige ville tilbake neste år.

  Deltakerne ble tatt med på et akuttmedisinsk eventyr på toppen av Oslo. I tre dager bodde de på Soria Moria der de befant seg i et akuttmedisinsk eldorado. De fulgte behandlingen av den kritisk skadde/syke pasient gjennom hele akuttkjeden, fra prehospital vurdering til behandling i akuttmottak og intensivavdeling. Da det var lagt stor vekt på at deltakerne skulle få trene på praktiske ferdigheter, var store deler av helgen lagt opp til workshops hvor det ble simulert trafikkulykker, organisering av stort og kaotisk skadested, hjertestans, traumer, innleggelse av thoraxdren, luftveishåndtering, borring av intraossøs nål, akutt syke barn og andre situasjoner man ellers ikke får trent på under studiet.

  Fikk økt aktuttmedisinsk kompetanse

  Fikk økt aktuttmedisinsk kompetanse

  – Tanken bak seminaret er først og fremst å øke den akuttmedisinske kompetansen og interessen blant helsepersonell, forteller de seks medisinstudentene. Dessuten å gi en generell innføring i kjente akuttmedisinske problemstillinger med diagnostikk og tiltak som vil bli viktige verktøy for helsepersonell i akuttmedisinsk sektor.

  Det legges i tillegg vekt på at innholdet i seminaret skal være matnyttig og kunne brukes som hjelpemiddel, både under studiet og når man starter sin yrkeskarriere som fersk lege.

  Gjennom seminaret tenkes det at økt kunnskap og praktisk trening kan kompensere noe for den mangel på erfaring man har som nyutdannet lege.

  Dan Skoglund, Ole Petter Rustad Grebstad, Magnus Lauritzen, Maren Sofie Mangersnes, Kim Benjamin Prepsl og Mille Flessum Raaholt som står bak seminaret, hadde jobbet iherdig med å få alle brikkene på plass. Alle seks er medisinstudenter i utlandet, henholdsvis i Danmark, Tsjekkia og Polen og deler sin store begeistring for akuttmedisin.

  AMS er et non-profit-arrangement i regi av Nmf Utland med Akuttmedisinsk gruppe (AMG) som medarrangør. De baserer seg utelukkende på frivillig arbeidskraft og entusiasme fra bidragsytere.

  Akuttmedisinsk seminar ble første gang arrangert i 2011, da med en svært tilfeldig oppstart. Da overveldende tilbakemeldinger strømmet inn i etterkant, var det ingen tvil om at AMS var kommet for å bli – denne gang bokstavelig talt tatt til nye høyder. Les mer på www.akuttmedisinskseminar.no

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media