Forplikter seg til å forebygge alkoholrelaterte skader

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Europeiske leger forplikter seg i et dokument utarbeidet av den europeiske legeforeningen (CPME), til å arbeide for å forebygge alkoholrelaterte skader hos barn og unge.

  Illustrasjonsfoto Colourbox
  Illustrasjonsfoto Colourbox

  Det innebærer blant annet at leger skal drive opplysning overfor barn og unge om slike skader. De skal arbeide for strengere kontroll med alkoholreklame og de skal oppfordre bilførere til å avstå fra alkohol i forbindelse med kjøring. Høyt alkoholkonsum tar årlig mange liv i Europa.

  Norge har et annet og bedre utgangspunkt enn mange EU-land med vår strenge regulering for salg av alkoholdige drikker og reklameforbudet mot alkohol. Legeforeningen har allerede gjennomført mye av det CPME oppfordrer til. Gjennom sitt alkoholpolitiske strategidokument, alkoholpolitisk policydokument og utsendelse av brev til både kommuneoverleger og alle landets fastlegekontorer har Legeforeningen de senere årene tydelig tatt til orde for streng regulering og lovgivning for å regulere tilgangen til alkohol. Vi har også påpekt legenes rolle og ansvar i forhold til å formidle kunnskapsbasert informasjon om alkoholens virkninger og risiko og faren ved økt alkoholkonsum som vi har sett i Norge de senere år.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media