Australia forbyr logoer på sigarettpakker

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Verdens legeforening (WMA) oppfordrer myndigheter rundt om i verden til å følge den australske regjeringens eksempel og forby logoer på sigarettpakker.

  Australias høyesterett avslo nylig tobakksindustriens klage på en ny og streng markedsføringslov som slår fast at alle sigarettpakker skal ha likt utseende. Ifølge den nye loven skal pakkene heretter være olivengrønne og forsynt med dramatiske bilder og helseadvarsler. Produsentens varebetegnelse skal kun skrives med liten, svart skrift nederst på pakken.

  – Dette er et stort skritt fremover i kampen mot tobakk, sier WMAs leder Dr. Mukesh Haikerwal. Han legger til at rettens avgjørelse viser at regjeringer kan overvinne de store tobakkselskapene.

  – Vi mener bestemt at når denne lovgivningen er gjennomført, så vil det redusere antall dødsfall, langtidssyke og uføre som følge av røyking, sier han.

  Når WMAs generalforsamling møtes i Thailand i oktober, vil ytterligere tiltak for å styrke organisasjonens politikk mot tobakksindustriens aggressive markedsføring for å gjøre produktene mer attraktive for unge mennesker, bli diskutert.

  WMA mener de enkelte lands regjeringer har en plikt til å gjøre det de kan for å hjelpe røykere til å slutte å røyke og velge en sunnere livsstil.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media