Rekorddeltakelse på vårmøtet

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Engasjerte og aktive eldre leger fikk både faglig og kulturell påfyll da Eldre lægers forening arrangerte vårkurs for medlemmer og ledsagere i Tønsberg i juni.

  Engasjerte samtaler. Foto Lise B. Johannessen
  Engasjerte samtaler. Foto Lise B. Johannessen

  Dobbelt så mange som ved forrige års vårmøte hadde funnet veien til Hotell Klubben. Kurskomiteen hadde satt sammen et variert og interessant program med en blanding av fag og kultur. Den faglige biten varierte fra forebygging og behandling av demens, til helsetjenestetilbudet til asylsøkere og nyankomne bosatte flyktninger i Vestfold, fra forebygging av brystkreft til flått og borreliasykdom, søvnapné og urinkontinens. Foredrag om Peter Christen Asbjørnsen og alle hans profesjoner til vikinger i Vestfold ga i tillegg et historisk og kulturelt innblikk.

  – Det å miste seg selv er den største frykt hos alle mennesker, sa Knut Engedal i sitt foredrag om hvor vi står i dag når det gjelder forebygging og behandling av demens. Han er overlege ved geriatrisk avdeling, Oslo universitetssykehus og leder av hukommelsesklinikken. – Aldring er den største risikofaktoren for Alzheimer, sa Engedal, men han kunne også fortelle at man kan gjøre noen grep for å forsinke prosessen. – Svett på ryggen minst 20 minutter to ganger per uke og pass på vekten, blodtrykket og kolesterolet, oppfordret han.

  Høy alder til tross, og et par timers utflukt til vikingbyen Kaupang, la for øvrig ingen demper på den fysiske utfoldelsen blant de nærmere 150 deltakerne. Da «Friends of Big Chief» holdt konsert ble gulvet snart fylt av danseglade «pensjonister», til orkesterets store overraskelse – de skulle jo bare underholde.

  Erna Haanes Mughaini. Foto Lise B. Johannessen
  Erna Haanes Mughaini. Foto Lise B. Johannessen
  Fra Chicago til Tønsberg

  Fra Chicago til Tønsberg

  Erna Haanes Mughaini (75) var kommet helt fra Chicago for å delta på kurset. Hun var ferdig utdannet lege i 1961 og det var på 50-årsjubileet for kullet i 2011 hun ble gjort oppmerksom på at Eldre lægers forening årlig arrangerer vår- og høstkurs. – Jeg er veldig imponert over programmet. Det er mange gode foredrag og i tillegg et fint sosialt program, sier hun og røper at det er første, men absolutt ikke siste, gang hun setter kursen mot Norge for å delta på slike kurs.

  Haanes Mughaini jobbet noen år i Oslo før hun flyttet til Chicago med italiensk forskermann og barn i 1970. Der jobbet hun som barne- og ungdomspsykiater frem til 2005. Men hun er fortsatt aktiv – om enn ikke som lege. Sommeren 2011 engasjerte hun seg i «The Obama reelection campaign» der hun jobber en dag i uken. – Jeg går for Obama, sier hun.

  Det er medlemmer av Eldre lægers forening med ledsagere som inviteres til de to årlige møtene. Høstmøtet finner i år sted på Soria Moria 3. – 4. 11.

  Ønsker du å bli medlem av Eldre lægers forening, send epost til register@legeforeningen.no eller ring 23 10 91 85. Du kan også lese om foreningen på: https://legeforeningen.no/spesial/Eldre-lagers-forening/

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media