()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  det kom et bud for døren

  Vår gode venn og kollega, Erik Kristian Lein, ble brått revet bort 7.5. 2012, bare 44 år gammel. Han falt om under en joggetur, rett ved hjemmet på Røros. Til tross for intens innsats fra hjelpepersonellet sto ikke livet til å redde.

    Erik etterlater seg tre nydelige døtre, Ane, Åsta og Maren, som han fikk med Sigrun. I de senere år fant han kjærligheten på nytt med Gunn Åshild. Våre tanker går til hans nærmeste familie, som sterkest kjenner på det savnet vi vennene også føler.

  det våres over landet

  Erik ble født i Grue i 1968. Etter videregående skole i Kongsvinger og et utvekslingsår i USA begynte han på medisinstudiet i Oslo, på PK-89. Vårt vennskap med Erik vokste frem i studieårene, særlig gjennom mannskoret Sangvinerne, som Erik var med på å starte. Også etter endt studium har vi kullkamerater holdt sammen, med årlige samlinger i doktorklubben Exodus.

  Som ferdig lege siktet Erik seg snart inn mot allmennmedisinen, og etter turnus kom han tilbake til hjemfylket, der han etablerte seg som fastlege i Os i Østerdalen. Alle hadde vel sett for seg at han skulle bli værende der, som en dyktig praktiker i helsevesenets førstelinje med inngående kjennskap til lokalsamfunn og generasjoner av pasienter. Nå er han borte, og for pasientene hans og for distriktet er det et stort tap. Erik var også en samvittighetsfull lærer, både som universitetslektor i allmennmedisin ved Universitetet i Oslo og som veileder for turnusleger i Os kommune.

  men forrest en glad tenor

  Vi vil huske Erik som en humørspreder, med et usedvanlig godt lag med ord, ofte poetisk. Han etterlater seg en liten samling selvskrevne dikt, som først og fremst stimulerer lattermusklene. De som fikk høre ham fremsi sine favoritter fra lyrikk- og musikkhistorien, glemmer det ikke. Samtidig vet vi som kjente ham at han også kunne være et tenksomt og grublende alvorsmenneske. Erik ble i ung alder rammet av hjerneslag og hjerteproblemer. Selv om han ble godt restituert, preget disse hendelsene ham.

  Erik gjorde inntrykk på dem som møtte ham. Han var snill og skikkelig og for oss et bilde på hvordan en ordentlig doktor skal være. Vi minnes ham med glede og takknemlighet.

  der stiger vor kjæmpe om bord

  På vegne av vennene i Exodus

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media