()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Pengene satt løst da representanter for Medhum 2012 dro i gang Legestafetten på landsstyremøtets første dag.

  Tre fornøyde representanter for Medhum. Fra v. Mathilde Simonnes, Tuva Hauge og Bente Bilben. Foto Lise B. Johannessen
  Tre fornøyde representanter for Medhum. Fra v. Mathilde Simonnes, Tuva Hauge og Bente Bilben. Foto Lise B. Johannessen

  – De gikk mange auksjonariuser en høy gang, jentene som ledet auksjonen i regi av medisinstudentenes humanitæraksjon (Medhum).

  I årets aksjon samarbeider Medhum med UNICEF for å forhindre overføring av hiv-smitte fra mor til barn i Mosambik.

  Via storskjerm kunne landsstyredelegatene følge med på auksjonen. – Titusen, ropte en og dermed var stafetten i gang. – Femtentusen, ropte en annen. Både lokalforeninger, yrkesforeninger, og enkeltpersoner var rause med bidragene. Torunn Janbu, Legeforeningens tidligere president, utfordret andre tidligere presidenter til å gi – en oppfordring som raskt ble fulgt opp av de tilstedeværende.

  – Nå er vi snart opp i forrige års sum – skal vi ikke slå den, oppfordret auksjonarius. Og det gjorde landsstyret så det monnet. Nesten dobbelt så høyt beløp som ved forrige auksjon ble resultatet av auksjonen som da budgivningen ble avsluttet, var oppe i 600 000 kroner. Et fantastisk resultat som vil gi mange hiv-smittede et bedre liv.

  Mathilde Simonnes, leder av MedHum Oslo, var en av auksjonariusene. Hun er strålende fornøyd med givergleden blant representantene.

  – Dette var utrolig gøy! Vi hadde på ingen måte forventet å bli møtt med et slikt engasjement. Å samle inn 600 000 kroner er en skikkelig motivasjon for å jobbe videre med MedHum, sier hun.

  Før MedHum-stafetten ble igangsatt holdt markedsdirektør i Unicef, Øystein Eriksen Søreide, en appell om hva MedHum bidrar med i Mosambik. Han fortalte om hvor viktig det er å jobbe for en hiv-fri generasjon, og påpekte blant annet at man for kun 300 kroner vil kunne skaffe et fullt behandlingsopplegg for en hiv-smittet kvinne.

  De innsamlede midlene vil til sammen gi 660 fullstendige behandlingsopplegg for en hiv-smittet kvinne, 28 285 hiv-tester og 4 400 måneder i kontantstøtte.

  Medhum er Norges største studentdrevne innsamlingsaksjon. Siden stiftelsen i 1991 har de samlet inn over 14 millioner kroner til ulike prosjekter som fremmer primærhelse og forebyggende arbeid

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media