WMA ber om våpenhvile i Syria

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  World Medical Association (WMA) har oppfordret syriske myndigheter til umiddelbar våpenhvile for å gi syke og sårede nødvendig behandling.

  I en svært kraftig uttalelse minner WMAs president dr. Jose Gomes do Amaral, den syriske regjeringen om at leger ved frontlinjen alltid må ses på som nøytrale, og at de ikke må være mål eller offer i væpnede konflikter.

  – Jeg vil appellere til president Assad som selv er øyelege, om å erkjenne de forferdelige virkningene volden i landet har på uskyldige menn, kvinner og barn. Leger, uansett hvilken posisjon de innehar, må forholde seg til deres fremste etiske plikt om ikke å skade. Det er med stor beklagelse at WMA fordømmer president Assad som anvarlig for de åpenbare krigsforbrytelser som har brakt hans yrke i vanry, sier WMAs president.

  Den syriske presidenten må dømmes for grove menneskerettighetsbrudd, for gjentatte ganger å tillate angrep på sykehus og andre helseinstitusjoner og for mishandling av pasienter. – Det faktum at disse handlingene blir begått av en lege har skremt millioner av leger rundt om i verden. Han har forrådt tilliten og verdigheten i sin profesjon ved sin umenneskelighet, sier dr Gomes do Amaral.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media