På snøscooter til årsmøtet

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Mens de fleste nok ville velge firehjulsdrevne kjøretøy, tok Legeforeningens president utfordringen og ankom årsmøtet i Finnmark legeforening på en noe mer utradisjonell måte.

  Neste stopp Karasjohka. Foto Kenneth Johansen
  Neste stopp Karasjohka. Foto Kenneth Johansen

  – Det var en helt fantastisk opplevelse, sier Hege Gjessing etter å ha tilbakelagt de 115 kilometerne fra Alta til Karasjok for egen maskin.

  – 115 kilometer er en drøy etappe for en som ikke har kjørt scooter tidligere, sier Kenneth Johansen i Finnmark legeforening. – Men om Heges evner på scooter i utgangspunktet var et usikkerhetsmoment, så ble det raskt avklart at det ikke ville være noen begrensning, sier han.

  Dagen startet med sol og temperatur rundt frysepunktet. – Etter en snartur innom ishotellet i Alta fikk jeg tildelt en scooter utlånt fra reiselivsbedriften Sorrisniva ved Altaelva. De første 34 kilometrene til Joatka fjellstue gikk som en lek, og etter kaffe og litt småprat med vertskapet om vær, vind, natur og Finnmarksløpet var vi klare for de neste tre milene til Mollisjok fjellstue, forteller Hege.

  Deretter gikk turen over den store innsjøen Jiesjavri med forhold for å komme opp mot lovlig makshastighet på scooterne. Ved lunsjtid kom vi til Mollisjok hvor det ventet et tradisjonelt samisk måltid: Bidus, som er reinkjøttsuppe med potet og gulrot. Oppsitter Margit fortalte litt om fjellstuenes historie og funksjon, før vi satte oss på scooterne for de siste milene til Karasjok. Bygda er et av få steder i Norge der man kan kjøre scooter til bensinstasjonen som ligger like ved traseen, og hvor det er skiltet til hotellet helt fra scooterløypa på elveisen i sentrum av bygda.

  Ga mersmak

  Ga mersmak

  – Lørdag morgen tok vi sats og startet tidlig på returen. Turen ble like bra som den dagen før, med sol og nysnø over storslåtte vidder, forteller Hege som gjerne tar en ny tur over snødekte vidder.

  Ifølge Kenneth Johansen så Hege like frisk og kvikk ut etter mer enn 230 km på snøscooter i løpet av ett døgn. – Det ga virkelig mersmak, og neste år ønsker jeg meg mest en ny tur med litt mer tid på vidda, sier Hege som gleder seg til igjen å oppleve landsdelen under landsstyremøtet i Finnmark i juni 2013.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media