()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Eva Bergfald Jørgensen døde 18.11. 2011 etter lengre tids sykdom. Hun var født 3.9. 1947 i Oslo. Senere flyttet familien til Høvik i Bærum, men Eva tok examen artium ved Oslo Katedralskole i 1966. Deretter fulgte medisinstudier i Wurzburg hvor hun ble cand.med. i 1972. Her traff hun også sin Jørgen som hun senere giftet seg med.

  Etter turnustjeneste i Kirkenes og Namsos, arbeidet hun på Øyeavdelingen ved Namdal Sykehus i tiden 1975 – 77. Da familien flyttet til Drammen i 1978, fikk hun et assistentlegevikariat på Nevrologisk avdeling. Hun fortsatte sin spesialistutdanning på Nevrologisk avdeling og Nevrokirurgisk avdeling, Rikshospitalet og ble spesialist i nevrologi i 1988. Samme år fikk hun en overlegestilling ved Nevrologisk avdeling, Drammen Sykehus og der hadde hun resten av sin yrkesaktive karriere. Mesteparten av denne tiden var hun også seksjonsleder for utredning og behandling av hjerneslagsykdommer.

  I 1988 – 89 var hun styremedlem i Norsk nevrologisk forening. Her var hun aktiv i arbeidet med strategiplanen for norsk nevrologi der hun kom med viktige bidrag gjennom sin lange kliniske erfaring fra både store og små sykehus. Eva hadde også ansvar for å føre i pennen en rekke høringsuttalelser fra Norsk nevrologisk forening, et tidkrevende arbeid som hun utførte forbilledlig.

  For Nevrologisk avdeling i Drammen var hun en faglig og miljømessig inspirasjonskilde. Eva var en helt spesielt dyktig klinisk nevrolog. Hun var utpreget sosial og inkluderende og ga varme og trygghet til pasienter og kolleger. Hun engasjerte seg særlig i arbeidet med hjerneslagpasienter, og det var hennes fortjeneste at vi fikk etablert en egen slagavdeling i 1995. Hun deltok også i flere studier med utprøving av medisinsk behandling av multippel sklerose.

  Eva var glad i sang og musikk. Hun hadde en nydelig sangstemme. Hun var medlem i Bærum Bachkor og der gjorde hun seg bemerket, både for sangen og for sin rolle som leder for korets sosiale aktiviteter.

  Det aller viktigste i livet hennes var likevel Jørgen og barna Joachim, Camilla og Marianne. Hun var alltid til stede for sin familie, og var en enestående omsorgsperson. Familie og venner fikk nyte godt av hennes gjestfrihet både hjemme på Høvik og på hytta.

  Eva Bergfald Jørgensen var et vakkert menneske. Vi vil minnes hennes strålende personlighet, hennes faglige styrke, hennes engasjement, hennes omsorg for pasienter, pårørende og oss, og hennes lojalitet og vennskap.

  Sykdommen rammet altfor tidlig. Jørgen har mistet sin Eva, barn og barnebarn har mistet mamma og bestemor. Vi har mistet en enestående flott kollega og venninne.

  Vi lyser fred over Evas minne.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media