– Villa Sana er et utrolig viktig tilbud

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Det sa helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen da hun besøkte ressurssenteret på Modum Bad tirsdag 7. februar.

  Helseministeren fikk informasjon om rådgivningstilbudet for leger. Fra v.: Sigrid Larsen, Villa Sana, Terje Bråthen,…
  Helseministeren fikk informasjon om rådgivningstilbudet for leger. Fra v.: Sigrid Larsen, Villa Sana, Terje Bråthen, ordfører i Modum kommune, Christian Sohlberg, HOD, Trond Tostrup, styreleder ved Modum Bad, helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, Ole Johan Sandvand, administrerende direktør ved Modum Bad og Randi-Ann Hoffart, Villa Sana. Foto Unni Tobiassen Lie

  Under besøket fikk helseministeren en orientering om det forebyggende og helsefremmende tilbudet ved Villa Sana, som Legeforeningen har benyttet seg av i nesten 14 år. Over 2 000 leger har så langt hatt et opphold eller fått et rådgivningstilbud ved Villa Sana. Forskning viser at kortvarig hjelp i tide har god virkning.

  En investering

  En investering

  – Jeg var faktisk ikke klar over tilbudet legene har her på Villa Sana, men er glad for at Legeforeningen investerer i dette for sine medlemmer, sier Strøm-Erichsen. Hun mener leger som står i en behandlerrolle, som selv skal gi gode råd og veiledning, også må kunne få hjelp når de har behov for det.

  – At de da har et sted som Villa Sana å komme til, hvor de kan få hjelp når de er slitne og utkjørte, er svært viktig, mener Strøm-Erichsen.

  Oppnår bedring

  Oppnår bedring

  – Målet med rådgivningen ved Villa Sana er å bidra til å styrke bevisstheten i forhold til yrkesrollen, forebygge utbrenthet og fremme helse og livskvalitet, sier lege Karin E. Isaksson Rø. Hun har forsket på forebyggingseffekten og tok en doktorgrad i temaet utbrenthet i 2010 (1).

  – Forskningsresultatene viser at både leger og sykepleiere har oppnådd bedring i utbrenthet og jobbstress etter et kort rådgivningstilbud ved Villa Sana, opplyser Rø.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media