()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Holger Nordstrand var fra Harnosand i Sverige. Han kom til Meistervik i 1998 og begynte å jobbe som fastlege ved Meistervik legekontor. I flere år var han også helsestasjonslege og tilsynslege ved Malangstun sykehjem og eldresenter. Da han gikk av med pensjon i 2008, flyttet han tilbake til Sverige og bosatte seg i Byske. I midten av juli fikk vi vite at Holger var død noen dager før hans 70-årsdag. Det var et uventet og trist budskap.

  Holger kom til Meistervik fra en travel legepraksis i Boden og satte pris på de litt mindre stressende arbeidsforholdene på bygda i Malangen. Han var en faglig dyktig og pålitelig lege, og med sin lune humor bidro han til et godt arbeidsmiljø på legekontoret. Han opprettet god kontakt med både gamle og unge pasienter. Da legekontoret skulle flyttes fra gamle og dårlige lokaler til underetasjen på Malangstun, deltok han aktivt i prosessen. Her fikk han et moderne kontor, men utsikten over fjorden og til fjellene var ikke den beste. Når han da kom på legevisitt til sykehjemmet i etasjen over, var hans humoristiske kommentar at han på sine gamle dager skulle bo på det rommet som hadde den beste utsikten over fjorden.

  Oppgaven som tilsynslege på sykehjemmet utførte han godt, og han følte ansvar for beboerne. Ikke sjelden kunne man møte ham på sykehjemmet på en søndag. Å jobbe sammen med ham var en glede – han var kunnskapsrik og delte gjerne av sin kunnskap.

  Holger leste mye og hadde mange interesser. Blant annet var han opptatt av astronomi. Mang en gang dro han ut om natten for å observere himmelfenomener. Han reiste ofte og likte spesielle reisemål. Peru dro han flere ganger til – inkakulturen opptok ham særlig. Han så ofte ting fra en annen synsvinkel enn man vanligvis gjør, og det var derfor alltid spennende å samtale med Holger. Det er med glede, og med minner om mange hyggelige stunder i jobbsammenheng, men også utenfor jobb, at vi ser tilbake på de ti årene vi jobbet sammen med ham.

  Holger flyttet tilbake til Sverige, men kontakten med Balsfjord beholdt han likevel. Senest i sommer var han på besøk hos gode venner i Meistervik. Han hadde planer om å komme raskt tilbake, men slik ble det ikke. Han ble rammet av akutt sykdom og døde i sitt hjem. Vi er takknemlige for at vi fikk bli kjent med ham. Holger vil bli savnet.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media