()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Trebarnsfaren Jørn Kippersund (40) fra Volda er en aktiv samfunnsaktør ved siden av å være fastlege og sjef for interkommunal legevakt. Det faller ham lett å reise mye.

  – Volda er sentralt i Norge, vi har flyplass fem minutter unna med fem direkte flygninger til Oslo hver dag, sier lokalpatrioten.

  Human-Etisk forbund er noe av det han bruker mye tid på. – Det er viktig at det finnes en livssynsorganisasjon for de som ikke bekjenner seg til noen religion. Ingen religion betyr likevel at det bør være normer og verdier i samfunnet, sier Jørn. – Våre seremonier er også med på å styrke folks fellesskapsfølelse, mener han.

  Jørn er også nettredaktør i Allmennlegeforeningen og har vært aktiv pappa i både fotballaget og skiskytterklubben. Dette gjør «tidsklemma» til et høyaktuelt tema.

  I organisasjonene har Jørn arbeidet mye med å gjøre arbeidet til de tillitsvalgte enklere ved å vise Internett sine muligheter. – Jeg er opptatt av hvordan folk tilnærmer seg bruken av Internett, ikke bare om de forstår det tekniske. De gode verktøyene på nett blir bedre om man tenker riktig rundt bruken, forklarer Jørn. Han vil ikke kalle seg nerd, og er ikke opptatt av det siste i teknologi. – Løsninger som faktisk gjør hverdagen vår enklere er bra, staffasje er ikke så bra.

  Jørn mener aktiv bruk av e-post gir god kontroll med uløste oppgaver og med det mindre stress. Han kaller metoden innbokskontroll, noe han både blogger (innbokskontroll.no) og holder foredrag om.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media