Legeforeningen.no i ny drakt

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Det bygges nå helt nye nettsider for Legeforeningen. Samtidig flyttes Min side-funksjonene inn i legeforeningen.no

  Alle kan enkelt sjekke og endre sine medlemsopplysninger i nye legeforeningen.no. Skjermdump av nettsiden.
  Alle kan enkelt sjekke og endre sine medlemsopplysninger i nye legeforeningen.no. Skjermdump av nettsiden.

  – Ved å samle disse to løsningene og oppgradere søkene mener vi at innholdet og funksjonene vil bli enklere tilgjengelig, sier Herborg Bryn, kommunikasjonsdirektør i Legeforeningen.

  Legeforeningen.no har en lang historie. Den ble lansert i oktober 1995, samme år som Norges første nettaviser (1). Medlemsportalen Min side ble lansert høsten 2008, og i 2010 hadde de to løsningene tilsammen nær fire millioner sidevisninger fordelt på over én million besøk.

  – Vi har brukt mye tid på å gå gjennom ønsker, besøksstatistikk og tilbakemeldinger vi har fått til dagens legeforeningen.no og Min side. Mange av ønskene har vi klart å innfri, forteller Bryn.

  Ny legeforeningen.no

  Ny legeforeningen.no

  Noe av det som blir nytt, er åpne emnesider for blant annet alle spesialitetene. Her vil man kunne følge nyhetsstrømmene fra legeforeningen.no og tidsskriftet.no. Man kan også gå direkte til forumdiskusjonene som er tilgjengelig for alle medlemmer.

  Det vil bli en mulighet for medlemmer å sende meldinger til hverandre, og alle medlemmer kan opprette egne grupperom for ulike faglige og sosiale formål. Det kan være for å diskutere fag, eller kanskje å holde kontakten med de som gikk på samme kull. Grupperommene kan også være nyttige for studenter som ønsker å samle seg i kollokviegrupper.

  Søkefunksjonen blir sterkt forbedret. Dette har vært en av de tingene som mange har opplevd som lite brukervennlig. Legeforeningen har derfor investert i en søkemotor fra Google. Dette vil gi samme brukeropplevelse som når man bruker vanlig Google, men med tilpasning til våre nettsider.

  Det blir ikke lenger nødvendig å logge inn et annet sted for å få tilgang til sin medlemsinformasjon, diskusjoner og annet. Det blir en enkel innlogging direkte på legeforeningen.no der man kan bruke e-postadressen sin og et selvvalgt passord.

  Omleggingen berører også de nesten 90 foreningsleddene som har sine nettsider på legeforeningen.no. Så langt har over 50 nettredaktører fått kurs i den nye løsningen, så hele organisasjonen er involvert i arbeidet.

  – Alt ser ut til å gå som planlagt og sidene blir lansert om ikke lenge, forteller Herborg Bryn. Når de nye sidene lanseres vil alle medlemmer med registrert e-postadresse få et varsel på e-post. De som lurer på om de har riktig e-postadresse kan gå til legeforeningen.no/minside og velge «Endre profil».

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media