LEGEFORENINGEN I MEDIENE

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel
  Krever 20 mrd. eller full stans

  Krever 20 mrd. eller full stans

  Helseministeren gir 300 millioner kroner ekstra til Oslo universitetssykehus. Det er ikke i nærheten av å løse sykehusets problemer, sier overlegenes tillitsvalgte.

  – Sykehussammenslåingen er beregnet til å koste 20 milliarder kroner. Hvis vi ikke får en plan for finansieringen bør en stanse sammenslåingsprosessen. Dersom vi fortsetter sånn som nå, uten omstillingsmidler, vil det svekke kapasiteten og kvaliteten på pasientbehandlingen. Det er uholdbart, sier Christian Grimsgaard, klinikktillitsvalgt for overlegene ved Oslo universitetssykehus (OUS). Aasmund Bredeli, foretakstillitsvalgt for overlegene ved sykehuset, mener statsråden må erkjenne at investeringer i ny bygningsmasse er en forutsetning for å lykkes med dette prosjektet.

  Dagsavisen 24.9.2011

  Legene vil skjerpe seg

  Legene vil skjerpe seg

  Lederne av legeforeningene i Agder er enige om at innsatsen mot for lange sykmeldinger må skjerpes. – Temaet med langtidsmeldinger er stadig oppe til diskusjon i legeforeningen, både lokalt og sentralt. – Det er ingenting som tilsier at folk skal være lengre sykmeldt på Sørlandet enn andre steder. Resultatene av Nav-undersøkelsen må brukes til å skjerpe innsatsen for å få redusert lengden på sykmeldingene, sier leder i Aust-Agder legeforening Astrid Liavaag. Hun får full støtte fra sin kollega i Vest-Agder, nyvalgte Anne Bendvold. Ingen av dem vil henge ut sine egne kolleger for «snillisme», men mener det kan være forbedringspotensial her.

  Fædrelandsvennen 6.10. 2011

  Vil spørre om røyking

  Vil spørre om røyking

  Norge bør gjøre mer for å få ned tallet på røykere, mener Verdens helseorganisasjon. Helsedirektoratet vurderer å pålegge fastleger å spørre alle pasienter om de røyker. Per Meinich, Legeforeningens medlem i organisasjonen Tobakksfritt, mener leger er genuint opptatt av å få bukt med røyking, men at de ikke kan komme med løsningen alene. – Samtaler om røyking mellom lege og pasient har vist seg å være effektivt, men det er kanskje ikke nødvendig å spørre alle. Det er allmennlegen som har massekontakten og de kjenner jo allerede mange av sine pasienter. Derfor bør det være opp til dem å vurdere, forklarer Meinich.

  Vårt land 29.9. 2011

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media