LEGEFORENINGEN I MEDIENE

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel
  Uten legene på laget, kommer man ingen vei med omstilling

  Uten legene på laget, kommer man ingen vei med omstilling

  – Vi jobbet hele veien tett med tillitsvalgte, brukere og vernetjenesten, og fikk mange gode tilbakemeldinger om god medvirkning, sier avgått direktør ved Oslo universitetssykehus Siri Hatlen til Dagens Næringsliv. – Underveis oppdaget jeg at vi hadde «glemt» fagmiljøene, sier hun. – Fagmiljøenes mål og forventninger fikk for lite oppmerksomhet fra ledere som måtte bruke sin tid på å gjøre alt riktig og lovmessig samt holde krevende budsjetter. Og uten legene på laget, kommer man ingen vei med omstilling av sykehus, sier Hatlen.

  Dagens Næringsliv 29.8. 2011

  Fastleger får ikke betalt for andres pasienter

  Fastleger får ikke betalt for andres pasienter

  Påstanden om at millioner av skattekroner hvert år går til fastlegene for pasienter innlagt på sykehjem er en misforståelse, mener Legeforeningen. NRK meldte mandag 29. september at fastleger får betalt for pasienter innlagt på sykehjem, selv om sykehjemspasientene blir behandlet av egne sykehjemsleger. Ifølge Legeforeningen stemmer ikke dette.

  NTB 30.8. 2011

  Frustrert over ikke å bli hørt

  Frustrert over ikke å bli hørt

  Fastlege Kari Beckmann i Oslo er frustrert over at hun gang på gang blir overprøvet av kommunen når hun på medisinsk grunnlag anbefaler sykehjemsplass for eldre. – Det forundrer meg at avgjørende myndighet ligger hos personer som ofte ikke kjenner pasienten, og som i tillegg har mindre medisinskfaglig bakgrunn enn fastlegene, sier hun. – Jeg er så provosert over dette og dypt fortvilet på mine pasienters vegne, sier hun, og understreker at hun ikke anbefaler sykehjemsplass i tide og utide, men i tilfeller der hun vurderer det som medisinsk risikabelt for den eldre å være i eget hjem. Hun har vært fastlege i 20 år og er spesialist i allmennmedisin.

  Beckmann får støtte av leder i Oslo legeforening, Svein Aarseth. – Alle fastleger i Oslo har opplevd det samme som Beckmann. Dessverre. Jeg skulle ønske leger i større grad hadde tilgang til å gi sykehjemsplasser, sier han.

  Aftenposten 26.8. 2011

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media