()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Mette Løkeland (40), gynekolog ved Haukeland universitetssjukehus og stipendiat ved Universitetet i Bergen, er en aktiv nettredaktør for Norsk gynekologisk forening. Mette er med i styret i Norsk medisinsk mållag og er mor til en tre år gammel datter. Datteren som er adoptert fra Etiopia, kom til Norge for to år siden.

  – Jeg synes det passer godt med et verv der jeg kan jobbe hjemmefra når jeg har et barn å ta vare på, sier Mette. Hun hevder også ikke å være noen utpreget husmor, men fokuserer på barneoppdragelse og saker hun brenner for.

  Mette har i mange år vært svært aktiv i Kvinnefronten og har blant annet sittet som landstyremedlem i flere perioder. Hun brenner for internasjonal kvinnehelse, noe som resulterer i deltakelse på årlige konferanser og i nettverkene I.C.M.A. (International Consortium for Medical Abortion) og FIAPAC (International Federation of Professional Abortion and Contraception Associates). Hun har også vært sentral i Kvinnefrontens prosjekter i blant annet Peru under paraplyen til FOKUS (Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål).

  – Jeg synes det er spennende med samarbeid med så mange forskjellige foreninger som jobber med samme sak, både i et bredt politisk og religiøst spekter, sier hun. Engasjementet for internasjonal kvinnehelse med fokus på abort og familieplanlegging startet etter en utveksling i Spania i 2008 hvor hun fant en artikkel om temaet av Johanne Sundby.

  Mettes engasjement er også godt synlig gjennom hennes to blogger: Tilflukt (http://tilflukt.blogspot.com/) og Rundtomsnusk (http://rundtomsnusk.blogspot.com/)

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media