LEGEFORENINGEN I MEDIENE

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel
  Leger vil at kvinner skal betale for keisersnitt

  Leger vil at kvinner skal betale for keisersnitt

  Keisersnitt koster mye mer enn ordinær fødsel. Nå mener fire av ti gynekologer at kvinner skal betale en egenandel for keisersnitt som ikke er medisinsk nødvendig. Det går frem av en fersk doktorgrad.

  Leder i Norsk gynekologisk forening Bjørn Backe opplyser at krav om keisersnitt og kunstig igangsetting av fødselen (fødselsinduksjon) er hverdagen for gynekologene. – Krav av denne typen fører ofte til at konsultasjonene får preg av forhandlinger. ...Vi er uvante med å forhandle med pasienter, det gjør lege/pasientdialogen vanskelig, sier han.

  Aftenposten 23.8. 2011

  Lover raskere operasjoner

  Lover raskere operasjoner

  Ahus er første norske sykehus som bruker datasimulering i stor skala for å kutte helsekostnader. Overlege Carl Erik Næss mener sykehuset kan effektivisere operasjonene med 20 %. – Vi bruker millioner av kroner i helsevesenet, og så vet vi ikke helt hvordan ressursene brukes. Nå har vi dokumentasjonen på at systemet kan forbedres, sier seksjonsoverlege Carl Erik Næss ved Akershus universitetssykehus (Ahus). Næss mener datasimulering gir et helt nytt grunnlag for å effektivisere helsevesenet.

  Dagens Næringsliv 23.8. 2011

  Støtter global helsekampanje

  Støtter global helsekampanje

  Legeforeningen støtter Redd Barnas kampanje mot barne- og mødredødelighet, «Alle som en». Tusenvis av barn og kvinner dør i dag unødig. Helsearbeidere er bærebjelken i ethvert helsevesen og nøkkelen til å redde liv. Verden mangler 3,5 millioner helsearbeidere. I Norge krever en rekke foreninger, deriblant Legeforeningen og Yngre legers forening, at regjeringen bidrar med én ekstra bistandsmilliard til helse.

  Bedring av generelle levevilkår, reell rett til utdanning for jenter og demokratisk fordeling av helsetjenester er også viktige langsiktige tiltak for å redusere mødredødelighet, understreker Legeforeningen.

  www.legeforeningen.no 9.8. 2011

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media