LEGEFORENINGEN I MEDIENE

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel
  Håper vi lærer av New York

  Håper vi lærer av New York

  Hege Gjessing, Legeforeningens nye president fra 1.9. 2011, håper Norge kan bli slik som New York: At alle her føler landet som deres. Gjessing er intervjuet under SISTE i Dagens Næringsliv. Hun tror det er vanskelig å være helseminister – og morsomt å være skuespiller. På spørsmål om hvordan hun mener 22.7.11 vil forandre Norge håper hun vi blir et varmere samfunn og at vi henter frem den ekstra lille omtanken for hverandre. Hun viser til New York som preges av en blanding av mennesker som aller føler den som sin by.

  Dagens Næringsliv 1.7. 2011

  Må jukse med diagnoser

  Må jukse med diagnoser

  Leger bryter bevisst NAVs retningslinjer. Pårørende og berørte etter massakren på Utøya og terroren i Oslo er i dyp sorg. Mange orker ikke å gå på jobb. Men sorg gir ikke rett til sykmelding. – I disse dager vil mange fastleger jukse og skrive at pasientene har en annen diagnose, sier allmennlege Morten Laudal. Han var Legeforeningens representant i et utvalg som utarbeidet de nye retningslinjene, og var uenig i at sorg ikke er sykmeldingsgrunn.

  Aftenposten 8.8. 2011

  Rekordmange leger fra utlandet

  Rekordmange leger fra utlandet

  I Norge er det nå 3 515 leger med utenlandsk statsborgerskap. Legekrisen gjør at det vil komme mange flere. – Fortsetter utviklingen som nå, vil det komme enda flere utenlandske leger til Norge, sier nylig avgått president Torunn Janbu til Fedrelandsvennen. Tall fra Legeforeningen datert 1.7. 2011 dokumenterer at hele 16,1 % av alle landets leger er utlendinger. Det har aldri før vært så mange. Det er flest utenlandske leger fra Norden.

  Fædrelandsvennen 23.7. 2011.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media