()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Per Hjortdahl (65) ser på seg selv om en brobygger mellom akademi og profesjon. Medisinprofessoren ved Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo, har bidratt til  å akademisere og forskningsbasere allmennmedisinen.

  – Jeg opplever at den faglige betydningen av forskning, pasientsikkerhet, kvalitetssikring og kvalitetsforbedring er blitt tydeligere og styrket i Legeforeningen generelt, i de fagmedisinske foreningene og i sekretariatet, sier han. – Samtidig begynner akademiet å forstå at de har et delansvar for å legge grunnlaget for en profesjonsutøvelse som lege, sier han. Hjortdahl er opptatt av prosesser og av lege-pasientforholdet.

  For omlag ti år siden opplevde han en nær-fatal utilsiktet hendelse under en operasjon. Dette har bidratt til at han er økende opptatt av pasientsikkerhet og kvalitet i helsevesenet, og han har vært med på å få det inn i undervisningen. Han er medlem av Legeforeningens forskningsutvalg og har også vært med på å bygge opp kvalitetssikringsfondene og NOKLUS.

  Per Hjortdahl var i fire år eneste lege på Værøy og Røst, en viktig erfaring som han har tatt med seg i sitt senere yrkesliv. To barn som i utgangspunktet ikke skulle bli leger, har fulgt i sin fars fotspor. – Det er nok gleden og stoltheten over faget som har smittet over, tror han. Det tredje «barnet» – arapapagøyen Walter – bor nå hos fosterforeldre.

  Et av Hjortdahls kjennemerker er ulik fargene på sokkene. Kun én gang på 40 år har han fraveket dette. Det var da han giftet seg.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media