()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Som eldst av tre søsken har Kersti Elisabeth Styren (24) erfaring i å ta ansvar. Det kommer godt med i vervet som leder i Norsk medisinstudentforening (Nmf). Hun har vært med i Nmf siden studiestart og har sittet i det nasjonale styret fra 2009. Hun ble leder i foreningen i 2011. Fra januar 2010 har hun også sittet i turnusrådet.

  Kerstis foreldre er svenske og barndommens sommerferier tilbrakte hun på en gård midt i de dypeste Smålandsskoger. – Siden den gang har jeg vært glad i å bruke mye av fritiden til å utforske nye ting og teste grenser, forteller hun. Siste stikk var et utendørs klatrekurs i øsende regnvær. Hun har også dykkersertifikat og sort belte i Taekwon-Do.

  – Jeg er veldig glad i å trene, spesielt i å løpe, det blir som regel 4 – 5 mil i uken, forteller hun

  Kersti fant ganske tidlig ut at hun ville studere medisin og valget falt på Tromsø. – Jeg var så heldig at jeg fikk plass på førstevalget av studiesteder i 2007 og trives veldig godt, sier hun. Hun har også så vidt begynt å tenke litt på spesialisering. For øyeblikket står pediatri og indremedisin øverst på listen.

  I dette nummeret av Tidsskriftet har medisinstudentene ordet. Kersti har blant annet et innlegg om turnus. Turnusdebatten løsnet for fullt rett etter at hun kom inn i styret i Nmf og i følge Æsculap, medisinstudentenes medlemsblad, har hun utmerket seg som dyktig, stabil og reflektert i sitt arbeid rundt turnusproblematikken.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media