Ung president overtar ledervervet i Legeforeningen

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Hege Gjessing (39) er valgt til Legeforeningens neste president, som en av Legeforeningens yngste presidenter gjennom tidende, og som den andre kvinnen.

  Gratulerer og takk for kampen! Trond Egil Hansen gratulerer Hege Gjessing. Foto Lise B. Johannessen
  Gratulerer og takk for kampen! Trond Egil Hansen gratulerer Hege Gjessing. Foto Lise B. Johannessen

  To av tre delegater ga sin stemme til den nåværende lederen av Yngre legers forening (Ylf). Spenningen var til å ta og føle på da tellekorpset overleverte resultatet av avstemningen til dirigentbordet, og det brøt ut spontan applaus da Hege Gjessing ble utropt til Legeforeningens neste president.

  – Tusen takk, sa den nyvalgte presidenten. – Landsstyret har gitt meg stort ansvar, og jeg føler meg klar til å gå løs på oppgaven. Det er en stor tillit dere har vist meg. Jeg har lyst til å si at det er hele Legeforeningen som har ligget til grunn for at jeg bestemte meg for å stille som presidentkandidat. Min intensjon er å være president for hele foreningen og jobbe for alles interesser, sa en strålende og glad Hege Gjessing.

  – Nå har jeg behov for å takke Yngre legers forening (Ylf) spesielt. Det er en fantastisk gjeng som jeg har jobbet sammen med i flere år. Festen i kveld blir med Ylf, men 1. september er jeg klar for hele foreningen, og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven, sa hun.

  Hege Gjessing understreket også i talen at helse alltid vil være en av politikkens viktigste områder, og at det er naturlig at Legeforeningen har en sentral plass når det gjelder å finne helsepolitiske løsninger som gir god pasientbehandling og som bidrar til at befolkningens generelle helse bedres.

  Når den nyvalgte presidenten inntar presidentens kontor i fjerde etasje i Legenes hus, er det et hus hun allerede er godt kjent i etter å ha hatt sin daglige gange her de siste fire årene som leder av Ylf. Hun er godt kjent med Legeforeningen og med Legeforeningens sekretariat når hun nå flytter én etasje opp.

  Glad, nyvalgt president takker landsstyret. Foto Lise B. Johannessen
  Glad, nyvalgt president takker landsstyret. Foto Lise B. Johannessen
  Trond Egil Hansen ny visepresident

  Trond Egil Hansen ny visepresident

  Med seg som visepresident får hun sin motkandidat til presidentvervet, Trond Egil Hansen. Han ble enstemmig og til langvarig stående akklamasjon valgt til foreningens neste visepresident.

  – Gratulerer, og takk for kampen, sa Trond Egil Hansen. – Jeg tror at valgkampen i seg selv har vært med på å gjøre den som ble valgt til en god kandidat, sa han.

  Både Gjessing og Hansen fikk svært god omtale fra talerstolen før valget fant sted.

  Det er en erfaren gruppe tillitsvalgte som nå skal styre Legeforeningen de neste to årene. Det nye sentralstyret består foruten presidenten og visepresidenten, av Jon Helle, Overlegeforeningen (Of), Kari Sollien, Allmennlegeforeningen (Af), Johan Torgersen, Ylf (ny), Kirsten Andrea Toft, Leger i samfunnsmedisinsk arbeid (LSA), Kjell Vikenes, Of (ny), Cecilie Risøe, fagmedisinske foreninger og Marit Halonen Christiansen, Ylf (ny). Varamedlemmene er. 1. vara Synnøve Bratlie, Praktiserende Spesialisters Landsforening (PSL), 2. vara Marit Hermansen, Norsk forening for allmennmedisin (NFA) og 3. vara Arild Hagesveen (Ylf).

  Det nye sentralstyret: Fra v. Kjell Vikenes, Johan Torgersen, Kirsten Andrea Toft, Jon Helle, Hege Gjessing, Trond Egil…
  Det nye sentralstyret: Fra v. Kjell Vikenes, Johan Torgersen, Kirsten Andrea Toft, Jon Helle, Hege Gjessing, Trond Egil Hansen, Kari Sollien, Cecilie Risøe og Marit Halonen Christiansen. Foto Lise B. Johannessen
  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media