()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Gjennom 17 ordinære og to ekstraordinære landsstyremøter har Bjørn Martin Aasen (66) styrt landsstyret med fast hånd.

  Aasen som tråkket sine barnesko i Ivar Aasens fotspor i Aasen-tunet i Ørsta, har bakgrunn som distriktslege, helserådsordfører, kommuneoverlege, helsesjef, tillitsvalgt i Dnlf lokalt og sentralt og som politiker.

  Han har vært styremedlem og nestleder i Offentlige legers landsforening og var med i den første utredningsgruppen som la grunnlaget for spesialiteten samfunnsmedisin. Hans politiske engasjement i Arbeiderpartiet har bl.a. medført åtte år i kommunestyret, 12 år i fylkestinget i Møre og Romsdal, to perioder som statssekretær i Sosialdepartementet og som vararepresentant på Stortinget. Norsk Pasientskadeerstatning som ble opprettet i 1988, er Aasens «ektefødte» politiske barn, og et direkte resultat av hans initiativ.

  – Då Legeforeninga skulle hente inn ein dirigent med annan erfaring var det ikkje vanskeleg å svare ja. Eg såg på det som ei morsom utfordring. For meg er dette eit viktig bidrag til fagforeninga mi sitt indre liv, som vonleg også bidreg til at landsstyret sine forhandlingar kan gjennomførast slik at alle får prøvd si meining og sine forslag, og slik at landsstyret sine vedtak alltid er kloke og rette.

  I fritiden har storfamilien med kone, tre barn og 12 barnebarn, venner, fjellturer, reiser og krabbefiske fokus. – I haust fekk vi 54 krabbar i ei teine, det vart nesten kommunerekord! sier Aasen som gleder seg til neste gang «vårens hyggeligste eventyr», landsstyremøtet, går av stabelen.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media