LEGEFORENINGEN I MEDIENE

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel
  Sykehusleger stiller seg bak Siri Hatlen

  Sykehusleger stiller seg bak Siri Hatlen

  – Det er bra hun sier så tydelig at det ikke er mulig å spare en halv milliard uten at det går utover pasientbehandlingen, sier anestesilege Kjersti Baksaas-Aasen. Det har lenge vært åpenbart for de ansatte at det ikke er mulig å gjennomføre en så stor omstillingsprosess som hovedstadsprosessen uten at det er tilført ekstra midler. Siri Hatlen har fått beskjed om å spare en halv milliard i år. Hun sier til styret at det ikke er mulig uten at det går utover pasientene. I går fikk hun støtte fra de ansatte, men de er også bekymret for at den klare talen skal få konsekvenser. – Det er klart vi er engstelige for at hun risikerer mye ved å si så klart ifra. Vi ønsker at Siri Hatlen skal fortsette som administrerende direktør. Hun er en sterk og god leder som har tydeliggjort den vanskelige økonomiske situasjonen i sykehuset, sier Baksaas-Aasen

  Aftenposten 28.4. 2011.

  Leger i spesialisering får ikke faste stillinger

  Leger i spesialisering får ikke faste stillinger

  Helseforetakene prøver å forhandle om arbeidsmiljøloven, mener Yngre legers forening. – I Norge er det mangel på legespesialister, men Helse- og omsorgsdepartementet motarbeider selv spesialiseringen, sier leder av Yngre legers forening Hege Gjessing til Dagbladet. I mindre sykehus er 90 % av legene i spesialisering i midlertidige stillinger. 40 % av disse igjen har bare vikariater. Gjessing sier at Yngre legers forening ønsker å bidra til hvordan man kan løse problemet.

  Dagbladet 24.4. 2011

  Legene må få styre timelistene

  Legene må få styre timelistene

  Visepresident Arne Refsum i Legeforeningen mener hyppig utskifting av leger går på sikkerheten løs på norske sykehus. Han mener løsningen er å gi legene større kontroll over egne timelister. – Det er et stort problem at pasienter stadig møter nye leger på sykehuset. Dette er en situasjon vi beklager sterkt, sier han til Romerikes Blad. Refsum mener manglende kontinuitet er et stort problem. Kontinuitet er avgjørende for å sikre pasientenes sikkerhet, mener han.

  Romerikes Blad 12.4. 2011

  Lite hensiktsmessig å skylde på hverandre

  Lite hensiktsmessig å skylde på hverandre

  – Vi synes i utgangspunktet ikke at sanksjoner er et klokt virkemiddel i et samarbeid, sier Legeforeningens president Torunn Janbu til Dagens Næringsliv. Hun viser til at Nav nå får en uheldig dobbeltrolle ved at Nav på den ene siden skal samarbeide med leger og arbeidsgivere om å redusere fraværet og på den annen side skal straffe de samme aktørene hvis de ikke følger opp.

  Dagens Næringsliv 18.4. 2011

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media