LEGEFORENINGEN I MEDIENE

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel
  – Kan ikke avvise syke når det er fullt

  – Kan ikke avvise syke når det er fullt

  – Når akutt psykisk syke legges inn, trenger de å få være i fred. Men de kan ikke avvises fordi det er fullt. Det sier psykiater og spesialrådgiver i Norsk psykiatrisk forening Ola Marstein. – Vi har ikke bygget sykehus for å legge pasienter i korridoren. Psykisk syke trenger å bli skjermet for å få samlet egne krefter og ressurser, påpeker han – Men skal leger kunne jobbe forsvarlig, må det finnes en sistehavn, som korridorplasser. Å ta i bruk gangene kan nok helt sikkert redde liv. – Men når kapasiteten er sprengt døgn etter døgn, må det gi seg utslag i flere reelle plasser. I februar 2011 lå opptil sju akutt psykisk syke pasienter på gangen på Sandviken sykehus hver dag.

  Bergensavisen 25.3. 2011

  Pengene styrer for mye

  Pengene styrer for mye

  Filmen «Helsefabrikken» utfordrer til debatt om markedskreftene og helsevesenet. Filmskaper Håvard Bustnes tar sterke virkemiddel i bruk i filmen. Det alvorlige bakteppet er erfaringene fra Storbritannia, der det ser ut til at National Health Service (NHS) er i ferd med å gå i oppløsning i England, mens Skottland, Wales og Nord-Irland har valgt å sette grenser for markedskreftene. Et nytt lovframlegg vil fjerne det meste av innholdet i NHS i England. Legeforeningens president Torunn Janbu ser filmen som et spennende debattinnlegg. – Vi har kommet for langt i å la økonomien styre som ett mål i seg selv. Jeg er glad for at dette blir satt på dagsorden, sier hun til Klassekampen.

  Klassekampen 30.3. 2011

  Kritisk til ny reservasjonsrett

  Kritisk til ny reservasjonsrett

  Helsedepartementet har bestemt at fastleger kan nekte å henvise homoseksuelle par til assistert befruktning. – Det blir å strekke reservasjonsretten for langt, mener Bent Høie. Departementet har overlatt til kommunene å sørge for at lesbiske og homofile likevel får den hjelpen de har krav på. Leder Stortingets helse- og omsorgskomité Bent Høie (Høyre), mener det er feil av departementet å åpne for reservasjonsrett når det gjelder henvisning. – Det er dette med å reservere seg mot å henvise jeg ikke kan akseptere. Jeg har derimot respekt for at ansatte vil reservere seg mot å utføre selve inngrepet, sier han. Også Norges Kristelige Legeforening (NKLF) har vedtatt at helsepersonell må kunne reservere seg mot å henvise enslige og homoseksuelle par til assistert befruktning: Styreleder Olav Magnus Fredheim i NKLF sier de nye vedtakene ikke er en liste over hvordan den kristne legeforeningen mener at alle leger bør opptre.

  Vårt Land 30.3. 2011

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media