()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Anna Lensebråten (32) er LIS-lege ved Aker sykehus, medisinsk klinikk, geriatrisk avdeling og spiller slagverk på fritiden. Foruten en krevende jobb er hun for tiden fullt sysselsatt som prosjektleder for European Doctors Orchestras (EDO) konsert i Oslo konserthus 15. mai. Orkesteret er et fullt symfoniorkester bestående av spillende leger fra hele Europa.

  Anna Lensebråten startet allerede å spille i skolekorps som åtteåring og har siden fortsatt å spille både i janitsjarkorps og i symfoniorkester. Som medisinstudent i Pecs i Ungarn spilte hun med European Medical Student Orchestra og hun spiller nå både i EDO og i World Doctors Orchestra (WDO). EDO har hovedbase i London og holder to årlige konserter, én i London og en i en annen by i Europa. I år skal denne konserten holdes i Oslo. Norsk og nordisk musikk står på programmet når 105 europeiske leger kommer på besøk for å oppleve Norge og spille med Tine Thing Helseth som solist. Inntektene fra konserten går til Redd barnas nye prosjekt mot menneskehandel av barn i Norge som har vært et lite belyst tema.

  – Jeg er veldig glad for å ha musikk som en hobby. Det gir mulighet for avkobling i en travel hverdag og er også en fin mulighet til å treffe nye mennesker. Gjennom legeorkestrene har man mulighet til å møte kolleger fra andre land og besøke nye steder. Med WDO har jeg spilt konsert i både Armenia, Taiwan og Cleveland i USA, forteller hun.

  – Vi gleder oss til å holde konsert i Oslo og håper på masse publikum, sier hun.

  Les om konserten her: www.oslokonserthus.no/action/displayArticle?aid=3425

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media