()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Vår kjære kollega John Henning Johansson døde 67 år gammel 5. desember 2010.

  John vokste opp i Porsgrunn. Han tok medisinsk embetseksamen i Bonn i 1972.

  Etter turnustjeneste ved Aust-Agder sentralsykehus og i Kirkenes startet han sin anestesiutdanning som assistentlege i Arendal i 1975. Han tok sideutdanning ved lungeavdelingen i Kristiansand før han begynte ved Rikshospitalet. John ble spesialist i anestesiologi i 1980. Etter seks år fikk han ny arbeidsplass ved Ullevål sykehus, der han hadde en sentral posisjon i en årrekke, inntil han i den siste perioden drev privat konsulentvirksomhet i anestesifaget.

  John var usedvanlig dyktig, han behersket til fulle de fleste områder innen moderne anestesi. Etter hvert valgte han å vie seg til en av de mest krevende og utfordrende oppgaver innen fagfeltet, nemlig narkose til barn og voksne ved øre-nese-hals-avdelingen og øyeavdelingen. Gjennom lang erfaring, etablering av nye metoder og ved studiereiser opparbeidet han seg en formidabel kunnskap. John hadde et mildt og behagelig vesen og utstrålte trygghet og ro. Disse egenskapene innga tillit og trygghet hos pasienter, pårørende og samarbeidende fagpersonell. Han var en eminent læremester og et glimrende forbilde for de mange som var så heldige å få jobbe sammen med ham.

  Med sitt omgjengelige og rause vesen og sitt gode humør ble John ikke bare en høyt skattet kollega, men også en meget kjær venn. Han var en lun kar, med humoristisk sans og en blendende fortellerevne. Å lytte til ham var som å være til stede mens begivenhetene fant sted. Historiene var ofte saftige, men godlynte og aldri sårende. I vår gjeng av kolleger, som har hatt et nært vennskap med jevnlige treff og reiser sammen gjennom de siste 25 år, var John det naturlige midtpunktet.

  John var planmessig i alt han foretok seg. Han hadde begynt å trappe ned legevirksomheten. Huset var solgt, og sammen med sin Elin var han flyttet til ny leilighet. Han så frem til mer fritid med reiser til Spania og Sverige sammen med Elin og enda mer tid til å være sammen med Kaja og barnebarnet Tiril. Slik skulle det dessverre ikke gå. Etter et operativt inngrep oppsto det komplikasjoner som førte til et dramatisk forløp der livet ikke sto til å redde.

  En hedersmann er gått bort. Savnet etter John vil bli stort. Våre tanker går til hans nærmeste, Elin og Kaja. Også vi som har vært hans nære venner og kolleger vil føle et dypt savn, men vi har heldigvis de mange gode minnene som vi ser frem til å dele i tiden som kommer.

  Vi lyser fred over hans minne.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media