Jubileumsmarkeringer fra nord til sør

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Flere av lokalforeningene er godt i gang med å legge konkrete planer for sine jubileumsarrangementer. Først ute er Nordland legeforening.

  Medlemmer av Nordland legeforening er invitert til VM i skreifiske i mars. Foto Magnar Jakobsen
  Medlemmer av Nordland legeforening er invitert til VM i skreifiske i mars. Foto Magnar Jakobsen

  I anledning av at Legeforeningen er 125 år og Nordland legeforening nærmer seg 120 år har foreningen bestemt seg for å markere både nasjonalt og lokalt jubileum. Startskuddet går med et arrangement i Svolvær under VM i skreifiske 25. mars. Lofotleger inviteres til kåseri om fiskerlegen ved tidligere fylkeslege i Nordland Henning Aanes i samarbeid med VM i skreifiske og til medlemsmøte om kvelden der også president Torunn Janbu deltar.

  – Fiskerienes rolle i utviklingen av det nordlandske helsevesen er viktig, forteller leder i Nordland legeforening Margit Steinholt. I 1790-årene valgte danskekongen å legge avgift på visse typer fisk for å finansiere helsevesenet i landsdelen. Det ble dermed yrkesgruppen fiskere som bar finansieringsansvaret for det første offentlige helsevesen i Nord-Norge. Den første legen som ble ansatt hadde hele Nordland som sitt ansvarsområde. Ordningen med egen sesongbasert fiskerihelsetjeneste varte helt frem til 1970-tallet.

  Sekretariatet har god kontakt til lokalforeningene og det planlegges aktiviteter i en rekke lokallag. Noen vil ha åpne temamøter, mens andre satser på arrangementer for egne medlemmer med familier. Bl.a. planlegger Hordaland legeforening å invitere til et foredrag til ettertanke og glede i forbindelse med årsmøtet, og Oslo legeforening har leid Litteraturhuset i Oslo 22. november med tanke på å arrangere et aktuelt temamøte.

  Samarbeider med Teknisk Museum

  Samarbeider med Teknisk Museum

  16. april 2011 åpnes utstillingen «Mind gap» – en stor utstilling om hjernen og hjerneforskning i Norge. Utstillingen inngår som en hovedattraksjon i forbindelse med Universitetet i Oslos 200-årsjubileum og vil være museets hovedsatsing i 2011.

  Publikum vil være en del av selve utstillingen, som ifølge museet blir en sanselig og engasjerende opplevelse! Legeforeningen vil også ha en plass her. Det planlegges publikumsrettede dager med Legeforeningen som medarrangør.

  I forbindelse med hjerneuken i uke 11 blir det i samarbeid med Norsk nevrologisk forening, et møte med hjerneforskere og en forsmak på hjerneutstillingen.

  Mer informasjon om de ulike arrangementene vil bli publisert på lokalforeningenes sider og på www.legeforeningen.no/jubileum.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media