LEGEFORENINGEN I MEDIENE

Artikkel

Flere eller bedre sykehus?

– Bør vi ikke lytte til legene? spør fagdirektør for offentlige tjenester i Forbrukerrådet Terje Killi, i en debattartikkel i Dagens Næringsliv. I artikkelen som er et innlegg rundt debatten om lokalsykehus, viser han blant annet til en kronikk av Torunn Janbu. – Det kan synes som om debatten om lokalsykehusene ikke lenger handler om det som er inne i norske sykehus, men om veien til dem. Skal helsedebatten handle om hvor gode sykehusene skal være – eller om hvor vi plasserer dem, spør han.

Dagens Næringsliv 3.1. 2011

Positiv til fri egenmelding

Legene er positive til en ordning med 365-dagers egenmelding. Tiltaket som er basert på Mandal kommunes «tillitsprosjekt», er ment å hjelpe mot økt sykefravær, og utfordringen gikk til Arbeidsdepartementet. Legeforeningens president Torunn Janbu, tror ordningen kan ha sine fordeler. – Vi støtter tiltak som styrker forholdet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. Arbeidsplassene er den viktigste arenaen for å gjøre noe med sykefraværet, sier hun. Men hun understreker at en ordning med fri egenmelding trenger oppfølging og at det må hentes inn et bredere erfaringsgrunnlag.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm er ikke begeistrert for forslaget om fri egenmelding,

Klassekampen 7.1. 2011

Fastlegene må på oljekurs

Alle som jobber offshore må nå ha et helsesertifikat. Nå skal fastlegene på oljekurs for å lære mer om livet på plattform. – Det kan sikkert være nyttig, sier Ivar Halvorsen, leder i Rogaland legeforening. Fylkeslegen har uttalt at arbeidstakere over 120 kilo og med livmål over 115 centimeter ikke burde få helseattest. Dette har skapt debatt. Men Ivar Halvorsen er ikke bombastisk når det gjelder vekt. – Debatten om overvekt viser at et oljekurs for leger kan ha noe for seg, det kan være en god anledning til å finne ut hvor grensen skal gå, sier han. Han mener likevel at en øvre grense ikke bør være endelig.

Stavanger Aftenblad 8.1. 2011

Anbefalte artikler