()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Knut Kjerpeseth (58), avdelingsoverlege ved Nordlandssykehusets psykiatriavdeling i Bodø, kombinerer legegjerningen med å dyrke interessen for natur og ta vare på kulturarven. For et par år siden startet han arbeidet med å flytte et bevaringsverdig, men falleferdig, gammelt tun fra 1881 fra Vikan til Røsvik i Sørfold kommune i Nordland for å etablere et overnattingstilbud. Psykiateren som bor på Tverlandet i Nordland, har imidlertid ingen tanker om å slutte i jobben for å drive overnattingsvirksomhet på full tid. Han ser for seg å bo i Røsvik i perioder for å kunne ta imot folk i helger og ferier.

  Kjerpeseth er ikke redd for utfordringer. – Jeg er vel litt gal, men jeg følger mine interesser og gjør det jeg bestemmer meg for, sier han. Han har flere nordlandsbåter og i 2001 rodde han for første gang sin krumstevnede nordlandsfirroring rundt ved Svalbard. Siden har han tilbrakt mange sommerferier på Svalbard med oppdagelser ved årene.

  – Roturer kan være et godt alternativ for å oppnå spennende opplevelser i ferien, sier Kjerpeseth. – Man får brukt kropp og sanser til å mestre de utfordringer som måtte oppstå og det gir samtidig en utrolig god kontakt med naturen. Det er en ferieform som blir sittende i kroppen i lang tid, sier han.

  Knut Kjerpeseth har også tid til tillitsvalgtarbeid. Han har tidligere vært leder av Nordland legeforening i fire år og siden høsten 2009 har han sittet som styremedlem i samme forening.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media