()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Jonas Kinge Bergland (32), Oslo, er nylig ferdig med turnustjeneste på Gjøvik sykehus og Hov allmennlegekontor.

  Han begynte med stand up omtrent samtidig som han startet medisinstudiet og har hatt en bratt karrierekurve innad i miljøet. De senere år har han blant annet turnért med Anne Kat. Hærland og Thomas Gjertsen og vant også et innslag på klubbscenen på Latter.

  Stand up-karrieren startet med et hemmelig ønske om å opptre med noe eget uten å vite helt hva. En kveld som publikum på en nykommer-aften for nye komikere, overbeviste om at dette kunne han like greit gjøre bedre selv. Etter som medisinstudiene tok til har han tatt mer og mer fra det faglige på skolen til scenen. Helse angår alle, og det bør ikke være noen motsetning mellom å få folk til å le og kanskje lære dem noe samtidig, mener han.

  Det har vært en turbulent prosess å kombinere de to karrierene. Spesielt under studiene. Mange kvelder gikk med til show og han måtte ved flere anledninger bruke tiden «backstage» før show til å lese til eksamener. Nå som studiene er over og turnusen unnagjort er det kun stand up som står i fokus. Til våren skal han på norgesturné med bl.a. Jonna Støme, André Jerman og Sigrid Bonde Tusvik.

  Men han vil helst også ha en legejobb. Interessen for småkirurgi gjør at arbeid i skademottak er fristende.

  Planen er å fortsette med stand up-show inntil han får jobb som lege. Han ser ikke noen umiddelbar konflikt i å kombinere de to karriereveiene foruten tidsbruken. Det hele er snakk om hva man er motivert for og hva man er villig til å ofre av f.eks. privatliv.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media