()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Gunhild Nyborg (42) er allmennlege, forsker og musiker. Hun holder nå på med en ph.d. ved Allmennmedisinsk forskningsenhet, Universitetet i Oslo og vikarierer litt som fastlege for å holde kontakten med den kliniske delen av faget.

  Hun ga ut sin første og foreløpig eneste plate «Transitions» i 2006 i Norge og Japan i tillegg til nettbutikker. Den ble godt mottatt av anmelderne. Platen fikk noe spilletid i norsk radio, mer i utenlandsk, spesielt i Australia.

  Nyborg har blitt kjent som jazzmusiker. Selv føler hun at det bare er en del av sannheten.

  – Jeg lager det jeg føler og er lite opptatt av at musikken skal passe inn i en form. For meg har det vært en reise styrt av øyeblikk og ikke en langsiktig plan, sier hun. For tiden eksperimenterer hun med ulike lydbilder og instrumenter, fra enkelt oppbygde sanger med fokus på melodilinje og tekst, via indierock til elektronika, men alltid med fokus på harmonier. I det siste har hun begynt å skrive låter til en ny plate.

  – Som fastlege og forsker er det egentlig ganske mye fleksibilitet, så kombinasjonen med musikk er gjennomførbar i praksis. Det hadde nok vært vanskeligere å kombinere med jobb på sykehus. Men når man i tillegg har barn, må man gjøre noen valg, sier hun og forteller at hun derfor har valgt å kutte ut konsertvirksomhet de siste par årene.

  Gunhild Nyborg synes kombinasjonen lege og musiker er fantastisk. – Begge yrker bringer meg i nærkontakt med livet selv, det er en gave, sier hun.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media